Haberler

Kuzenini öldüren sanığın sözleri mahkemeyi buz kestirdi: Su helal olduğu için kanını birayla yıkadım

Güncelleme:

Ankara'da kuzeni Şükrü Kerekli'yi öldürüp cansız bedenini yol kenarına atan sanık Özgür Taylan Doğan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son savunmasında Doğan, kuzeninin manevi değerlere küfrettiğini ifade ederek, "Bu nedenle arabayı durdurmasını istedim ve kendisini bıçakladım. Maktulün elime bulaşan kanını olaydan sonra aldığım bira ile yıkadım. Su helal olduğu için elimdeki kanı bu şekilde çıkardım" dedi.

Ankara'da, kuzeni Şükrü Kerekli'yi öldürüp cesedini yol kenarına attığı iddia edilen sanık Özgür Taylan Doğan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Doğan, maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

SON SAVUNMASINI YAPTI

Mahkeme Başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esas hakkında mütalaasını sunması için Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak'a söz verdi. Savcı Sadak, soruşturma aşamasında sanık hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan iddianame düzenlendiğini ancak sanığın dosya kapsamında cinayeti tasarladığına yönelik bir delil bulunmadığını belirtti. Sanığın, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep eden Savcı Sadak, cinayetten sonra maktule ait arabayı almasının da kaçma maksatlı olduğunu, bu nedenle suçun, iddianamede geçen "yağma" suçunu değil, "nitelikli hırsızlık" suçunu oluşturduğunu kaydetti.

"MANEVİ DEĞERLERE KÜFRETTİ"

Son savunmasını yapan sanık Doğan, olay tarihinde kuzeni Kerekli'nin önce evinde, daha sonra arabada manevi değerlere küfrettiğini iddia ederek, "Bu nedenle arabayı durdurmasını istedim ve kendisini bıçakladım." dedi.

"SU HELAL OLDUĞU İÇİN ELİMDEKİ KANI ALKOLLE YIKADIM"

Cinayeti işledikten sonra alkol ve uyuşturucu madde aldığını anlatan sanık Doğan, "Bu ayrı bir konu, maktulün elime bulaşan kanını olaydan sonra aldığım alkol ile yıkadım. Su helal olduğu için elimdeki kanı bu şekilde çıkardım." ifadesini kullandı.

MÜEEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sanık avukatının savunmasını da alan mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı. Buna göre sanık Doğan, "kasten öldürme" suçundan müebbet, "nitelikli hırsızlık"tan ise 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Şükrü Kerekli, 22 Mart'ta Altındağ ilçesi Ulucanlar Caddesi'nde, yol kenarında bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen polis, Kerekli'nin katil zanlısı olduğunu belirlediği kuzeni Özgür Taylan Doğan'ı Afyonkarahisar'da yakalamıştı.

"ALLAH'A KÜFRETTİ"

Ankara 37.'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesine tutuklu sanık Özgür Taylan Doğan ile öldürdüğü kuzeninin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savunma yapan Doğan, olayda hiç kimsenin başka neden aramasına gerek olmadığını söyleyerek, "Birlikte büyüdük. Aramızda hiçbir sorun yoktu. Olay günü annesinin evinde birlikte otururken, Allah'a küfretti. Ben etmemesini söylememe rağmen buna devam etti. Sonra beni kaldığım otele bırakmasını istedim. Yolda giderken üzerimdeki bıçakla öldürdüm" dedi.

"TEK PİŞMANLIĞIM BIÇAKLA DEĞİL TABANCAYLA ÖLDÜRMEMEK"

Yakınlarının iddia ettiği gibi ortada ne alacak verecek sorunu ne de namus meselesi olduğunu belirten Doğan, "Her şeyi açık yüreklilikle söylüyorum. Küfrettiği için öldürdüm. Tasarlama kesinlikle yok. Pişman değilim ancak tek pişmanlığım, bıçakla değil tabanca ile öldürülmeyi hak ediyordu. Tabanca ile öldürmediğim için pişmanım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Savcısı Ankara Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Deli Kadir:

Tam bir dindar Allaha küfür etti deyip adamı öldürüyor su Helal diye elini birayla yıkıyor :D ama kendi içtiği birayla eliniyıkıyor yani alkol haram değil bir can almak günah değil ama su helal kafayı yemiş durumdayız.

56
3
yanıtYanıtla
Vahdettin Bayram:

söyleyecek kelime bulamıyorum...bu nasıl bi vicdan aklım almıyor....idam şart kardeşim...

21
7
yanıtYanıtla
Hayri :

Olayan aklı ile sağa sola sinyal çakıyo bir sure sonra mehdi emir verdi öldürdüm de diyebilir

19
4
yanıtYanıtla
corci:

deli

9
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title