Haberler

Anadolu Ajansı 97 Yaşında

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "Cumhuriyet ile yaşıt Anadolu Ajansı, kurulduğu tarihten itibaren her alanda Türkiye'nin sesi oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "Cumhuriyet ile yaşıt Anadolu Ajansı, kurulduğu tarihten itibaren her alanda Türkiye'nin sesi oldu." dedi.

Erdener, Anadolu Ajansının (AA) 97. kuruluş yıl dönümüne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet ile yaşıt Anadolu Ajansı, kurulduğu tarihten itibaren her alanda Türkiye'nin sesi oldu. Spordan sanata, siyasetten bilime, Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran AA, dünyada yaşanan gelişmeleri Türk insanına ulaştırmakla kalmıyor, 11 dilde yayın yaparak, hizmet ağını da genişletmeye devam ediyor." diye konuştu.

Erdener, "İnsan kaynağı ve teknolojiyi en iyi şekilde harmanlayarak, dünyanın sayılı haber ajansları arasında yer alma yolunda ilerleyen AA'ya, Türk sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür eder, 97. kuruluş yıl dönümünü kutlarım." ifadelerini kullandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise yazılı açıklamasında, AA'nın, kurulduğu 1920 yılından bugüne, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alanda bilgi akışına büyük katkı sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarından biri haline geldiğini belirtti. Çintimar, "Günümüzde dünya çapında rakipleriyle yarışacak seviyede haber ve enformasyon üretimi yapan AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarına başarılar dilerim." şeklinde görüşlerini aktardı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu da yazılı açıklamasında, "Kuruluşundan günümüze kadar her alanda Türkiye'nin sesi olan Anadolu Ajansı daima Türk sporunun en büyük haber kaynağı olmuştur. Bu vesileyle Türk basınının mimarı, Türk sporu ve hentbolunun destekçisi Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü en içten duygularımla kutlarım." ifadelerine yer verdi.

"Haberciliğin örnek kuruluşu olan Anadolu Ajansı, neredeyse bir asrı bulan geçmişiyle her zaman habercilik anlamında dünyaya örnek olmuş en köklü kuruluşlardan birisidir." diyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın kutlama mesajı ise şöyle:

"Son yıllarda hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı yatırımla habercilik ağını geliştiren AA, çok yönlü, hızlı ve doğru habercilik konusunda görevini layıkıyla yerine getirmektedir. Türkiye'nin ve dünyanın sayılı, en iyi haber ve iletişim ağına sahip olan AA, her zaman devletimizin ve milletimizin övünç kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle sorumlu, ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışıyla milletimizin gururu olan Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Kuruma emeği geçenleri saygıyla anıyor, tüm çalışanlarını tebrik ediyorum."

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da "Ülkemizin en köklü kurumlarından olan AA, her zaman Türk sporunun yanında olmuş ve gelişmesine katkıda bulunmuştur. Tarafsız yayın anlayışıyla Türk sporunun sesi olan AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına başarı ve kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Uğur Erdener Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title