Haberler

'Anadilde Eğitim Bütünleştirir'

Güncelleme:

BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, "Düne kadar 'Kürt sorunu ne?' diye soranlar, şimdi, 'Bu talepler Türkiye'yi böler' diyor." dedi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışını yapan ve kongresine katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, "Düne kadar 'Kürt sorunu ne' diye soranlar, şimdi, 'bu talepler Türkiye'yi böler' diyor" dedi.

BDP İnegöl İlçe binasının açılışındaki konuşmasının 11 dakikalık bölümünü Kürtçe yapan Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, daha sonra konuşmasına Türkçe devam etti. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Karabaş, 1984 yılından beri yaşanan çatışmalar nedeniyle Kürt vatandaşların yurt içi ve yurt dışına göç ettiğini söyledi.

Düne kadar devlet yetkililerinin, hükümetin basın ve birçok çevrenin Kürtlere ne istediklerini yönünde sorular yönelttiğini kaydeden Karabaş, "İki üç yıldır demokratik özerklik her alanda başta siyasi partiler olmak üzere STK'larda tartışılıyor. Kürtler, Demokratik Toplum Partisi'nin iki yıl önceki kongresinde demokratik özerkliği parti programına koydu. Türkiye'deki aydınlar yazarlar ve basınla tartıştı. Demokratik Toplum Kongresi'nin son çalıştayı ile 800 bileşenli çalışma yapıldı. Talep ve sorunun nasıl çözüleceği idari yapılanmanın nasıl çözüleceğini ilan etti.

Türk kamuoyuna da sundu. Düne kadar 'Kürt sorunu ne' diye soranlar şu an ne diyor, 'Bu talepler Türkiye'yi böler' diyorlar. Meclis Başkanı hemen Ankara'da açıklama yaptı. 'Bunu açıklayanlar ve tartışanlar bedeline katlanır' dedi. Parti kapatma çözüm değil. Mehmet Ali Şahin'e sesleniyoruz baskı tehdit ve parti kapatılmasından korksalardı. Milletvekilliği elimden gider korkusu olsaydı, 1993'te taleplerinden vazgeçerlerdi. Kürtler demokratik çözümü Türkiye'nin tek çözümü olarak görüyor. Hatta tüm Türkiye'nin tek çözümü olarak görüyor" diye konuştu.

BDP İlçe binasının açılışından sonra ilçe kongresine başlandı. İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede ölen PKK terör örgütü mensupları için saygı duruşunda bulunuldu. Kongre ve açılışta ayrıca "Dilimi istiyorum" kampanyası kapsamında imza toplandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title