Haberler

Amylum Nişasta'daki Grevi

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, günümüz Türkiye'sinde işverenlerin sendikalara ve çalışanlara iyi gözle bakmadığını söyledi.

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, günümüz Türkiye'sinde işverenlerin sendikalara ve çalışanlara iyi gözle bakmadığını söyledi.

Ağar, 3 gündür grevde olan Tek Gıda-İş Sendikasına bağlı Amylum Nişasta çalışanı 70 işçiyi ziyaret ederek destek verdi. İşverene sağduyusu çağrısı yapan Ramazan Ağar, işçilere de, "Sizler en son silahınız olan grev hakkını kullanıyorsunuz. Ancak, buradan işvereni sağduyuya davet ediyorum. En kısa zamanda yetkili sendika ile bir araya gelip, bu mağduriyete bir son verin" diye seslendi.

TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından son çare olarak sendikanın grev kararı aldığını hatırlatan Ağar, "Sizler son çare olarak grev silahını kullandınız. Bu durumda hem işveren hem de çalışan olarak sizler mağdur duruma düşüyorsunuz. Buradan işverene sağduyu çağrısı yapıyorum. Gelin yetkili sendika ile tekrar masaya oturun ve bu olumsuzluğu ortadan kaldırın. Türkiye'de işveren gerek sendikaya gerekse çalışanlara iyi gözle bakmıyor. Kendi yaşam standartlarını düşünen işverenlerin, iş

çalışana geldiğinde tavırları hemen değişiyor. İşveren kendi yaşam standardını düşündüğü kadar, çalışanın da yaşam standardını düşünmeli" diye konuştu.

Türkiye'de sendikacılığın önemine değinen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, "Bundan 30 yıl öncesine kadar Türk-İş'e bağlı sendikalara üye 2.5 milyon işçi vardı. Şimdi bu rakam 550 bin dolayında. Hangi işyerinde örgütlensek, işveren hemen işçiyi kapının önüne koyuyor. Bakın geçtiğimiz günlerde Kozan ilçemizde yaşanan faciada 10 can gitti, 10 ocağa ateş düştü. 6 işçinin halen cesetleri bulunamadı. Türk-İş olarak bizler her zaman sizlerin emrinizdeyiz. Her zamanda yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Greviniz hayırlı ve uğurlu olsun " şeklinde konuştu.

Türk-İş 4'ncü Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, sendika ve işçilere illegal örgütler uyarısı yaptı. Bu tür örgütlere prim verilmemesini isteyen Gülnar, "Biz Türk-İş olarak büyük bir aileyiz. Biz bize her zaman yeteriz. Bu tür örgütlere alet olmadan hak ve ekmeğimiz için grevimizi yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ramazan Ağar, Tek-Gıda İş Sendikasının anı defterine görüşlerini yazdı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amylum Nişasta Tek Gıda Türkiye Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title