Haberler

Ambulans Uçak 7 Aylık Muhammed İçin Havalandı

Tokat’ta 7 aylık dünyaya gelen ve kalbinde rahatsızlık ortaya çıkan Muhammed bebek, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla İstanbul’a gönderildi.

Tokat'ta 7 aylık dünyaya gelen ve kalbinde rahatsızlık ortaya çıkan Muhammed bebek, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a gönderildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 28 yaşındaki anne Alime Ekici sezaryenle 7 aylık bir bebek dünyaya getirdi. 4 yıldan sonra bebekleri olan Selman ile Alime Ekici çifti beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Hastanedeki tedavisinin ardından bir süre sonra taburcu edilen bebek Muhammed Hamza Ekici, işitme testi için tekrar hastaneye götürüldüğünde kalp rahatsızlığı yaşadığı tespit edildi. Bebeğin İstanbul'a acil olarak gönderilmesi için Ankara'dan kalkış yapan Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı öğle saatlerinde Tokat Havalimanı'na indi. 112 Acil yardım ambulansında kuvöz içindeki bebek sağlık görevlileri tarafından uçağa alındı. Ambulans uçak bebeği İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürmek üzere havalandı.

"ALLAH TAYYİP BABAYA UZUN ÖMÜRLER VERSİN"

Torununun tedavi edilmek üzere uçakla İstanbul'a gönderildiği sırada duygusal anlar yaşayan dede Halil İbrahim Ekici, "Allah devletimize zeval vermesin. Allah, Tayyip babaya uzun ömürler versin. Çok teşekkür ediyoruz. Para ile götüremezdik, fakir adamız" diye konuştu.

Anneanne Havva Ekici ise bebekte kalp yetmezliği olduğunu ifade ederek, "Doğumdan 2-3 gün sonra eve götürdük. Evde rahatsızlık oldu. Annesinin memesini tutamıyor, ağlıyordu. Kulak muayenesi için götürdüğümüzde kalbinde sorun çıktı. Doktor, çocuğu hastaneye getirmemiş olsaydık evde ölebileceğini söyledi. Devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

Tekstil işçisi olan baba Selman Ekici'nin ise İstanbul'a otobüsle gittiği öğrenildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Bakanlığı İbrahim Ekici İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title