Haberler

Almanya'da Sığınmacılara Yönelik Saldırılar

BERLİN (AA) – Almanya'da Aşağı Saksonya eyaletinin Hamelin şehrinde bir sığınmacı yurdunu kundaklama girişiminde bulunulduğu bildirildi.

BERLİN (AA) – Almanya'da Aşağı Saksonya eyaletinin Hamelin şehrinde bir sığınmacı yurdunu kundaklama girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Hamelin polisi sözcüsü Jens Petersen, 30'un üzerinde sığınmacının kaldığı binanın bir dairesinin penceresine dün gece yanıcı madde atıldığını belirtti.

Petersen, dairede halı ve yatağın ateş aldığını, yan odada uyuyan Zimbabveli anne ile 3 çocuğunun yara almadan kurtulduğunu kaydetti.

Olay yerine gelen itfaiye ekibinin yangını söndürdüğünü ifade eden Petersen, yangının ardından bölgede görülen bir otomobilin arandığını söyledi.

Aue kentinde bir sığınmacı yurdunda yangın çıktı

Öte yandan Chemnitz polisi tarafından yapılan açıklamada da Aue kentinde bir sığınmacı yurdunda yangın çıktığı bildirildi.

Polis yangının sebebi konusunda bir açıklama yapmazken, "Freie Presse" adlı gazete olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Son günlerde sığınmacıların kaldığı yurtlara karşı saldırıların arttığı Almanya'da Baden-Württemberg ve Brandenburg eyaletleri ve Leipzig kentinde yurtlara yönelik kundaklama girişimleri olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hamelin Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title