Haberler

Almanya?da Balıkesir?in Kurtuluşu Kutlaması Buruk Geçti

Almanya'da Balıkesir'in kurtuluşu kutlaması buruk geçti Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıl dönümü, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlen bir etkinlikle kutlandı.

Almanya'da Balıkesir'in kurtuluşu kutlaması buruk geçti

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıl dönümü, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlen bir etkinlikle kutlandı.

Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BAL-DER) tarafından dün yapılan kutlama programı, Akkurt Düğün salonunda çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Kurtuluş programı, istiklal marşının okunması ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Kutlama etkinlik için önceden planlanan müzikli eğlence bölümü, Türkiye'de meydana gelen terör olaylarında verilen şehirler nedeniyle iptal edildi. Buruk geçen kutlama programında yapılan konuşmalarla, Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluş tarihi anlatıldı. Etkinliğin yapıldığı salon Türk bayrakları ile donatılırken, Moers Kocatepe Cami Din Görevlisi Rıdvan Göçen şehitler için Kur'anı Kerim okudu ve dua etti. Din Görevlisi Rıdvan Göçen'in, Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiirini, kaside şeklinde okuması davetlileri duygulandırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan konsolos Ahmet Ergen etkinliğe katılarak, Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıl dönümüne dair bir konuşma yaptı. Konsolos Ahmet Ergen, '93 yıl önce elde edilen kurtuluşu, Balıkesirli kahramanların torunları tarafından Almanya'da kutlanması, hatırlanması oldukça anlamlı. Bu nedenle etkinliği hazırlayanlara teşekkür ederiz' dedi.

ŞEHİTLERİMİZ VARKEN EĞLENEMEZDİK

Etkinlikle ilgili habercilere konuşan Almanya Balıkesirliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BAL-DER) başkanı Önder Bulaşma, 'şehrimizin kurtuluşunu her yıl büyük bir coşku ile kutluyoruz. Son dönemlerde ülkemizde onlarca şehidimiz oluyor ve bundan dolayı bu yıl eğlence yapmadan şehrimizin kurtuluşunu andık. Türkiye yasta iken, biz burada eğlenemezdik' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ergen Balıkesir Almanya Politika Güncel Haberler

title