Haberler

Alman Film Festivaline Yıldız Yağacak

Fatma GİRİK VE EDGAR REİTZ'E ONUR ÖDÜLÜ 13 Mart tarihinde açılış törenine katılacak Sanatçı Edgar Reitz'a onur ödülü verilecek.

Fatma GİRİK VE EDGAR REİTZ'E ONUR ÖDÜLÜ

13 Mart tarihinde açılış törenine katılacak Sanatçı Edgar Reitz'a onur ödülü verilecek. Törende Hülya Koçyiğit de hazır bulunacak. Türk sinemasının unutulmaz sanatçısı Fatma Girik ise onur ödülünü 22 Mart tarihinde yapılacak kapanış töreninde alacak.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

Festivalde 37'si gala olmak üzere toplam 49 film gösterilecek. Festivalde uzun ve kısa metrajlı film yarışması yapılacak. Bunun yanı sıra en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu seçilecek. Jürinin seçeceği filmler dışında Mahmut Tali Öngören ve Seyirci Ödülü verilecek.

TÜRK SİNEMASININ YÜZÜNCÜ YILI DA KUTLANACAK

Festival boyunca Türk sinemasının 100. yılı da kutlanacak. Muhsin Ertuğrul'un 1920 yılında Almanya'da çektiği siyah beyaz sessiz film 'Kara Lale Bayramı' piyano eşliğinde seyirci ile buluşacak. Hülya Koçyiğit'in takdimi ile 1964 yılında Berlin Film festivalinde en iyi film seçilen 'Susuz Yaz' gösterilecek.

50 TANINMIŞ SANATÇI GELECEK

Film festivaline,Türkiye'den Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Demet Akbağ, Meltem Cumbul, Halil Ergün, Güven Kıraç, Uğur Polat, Ruhi Sarı, Sumru Yavrucak ve Uğur Yücel gibi 50'yi aşkın sanatçı katılacak. Festival filmlerin yanı sıra müzik ve çeşitli etkinliklerle renklenirken, Tuncel Kurtiz özel bir programla anılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hülya Koçyiğit Fatma Girik 22 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title