Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Sonrası Ortalık Karıştı

Güncelleme:

Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara verilen cezalar tepki çekti. Heyet salonu terk ederken polis silah çekti. Kararı protesto edenlere polisten gazlı müdahale geldi.

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin kararı açıklamasının ardından salon karıştı. Zanlılara verilen cezalar salonda büyük tepkiye neden oldu. Heyet salonu terk etti.

BİR POLİS SİLAH ÇEKTİ

Müdahil avukatlarının bulunduğu bölümde müdahil isimlerle polisler arasında tartışma yaşandı, bir polisin silahını çektiği görüldü.

HEYET SALONU TERK ETTİ, SANIKLAR SALONDAN KAÇIRILDI

Ali İsmail Korkmaz davasında zanlılara verilen 3 yıldan 10 yıla kadar cezalar salonda büyük tepkiye neden oldu. Mahkeme heyet 'Anaların öfkesi katilleri boğacak' sloganları arasında salonu terk ederken sanıklar salondan kaçırıldı. Kararla birlikte korumalar şemsiyeler açarak heyetin salondan çıkarılmasına eşlik etti.

ANNE EMEL KORKMAZ: LANET OLSUN BÖYLE ADALETE

Anne Emel Korkmaz ise "Lanet olsun böyle adalete" dedi. Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz salonu boşaltmak isteyen polislere, "Biz bir sene adalet bekledik, sen de biraz bekle, sabırla adaletinize güvendik" dedi.

MAHKEME ÇIKIŞI POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE

Ali İsmail davası sonrası salon önünde kararı protesto eden katılımcılara polisten gazlı müdahale geldi. Müdahale sonrası Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ın fenalaştığı görüldü.

KİM NE CEZA ALDI

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme heyeti sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirdi.

Diğer polis memuru Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi. Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e verilen 8'er yıl hapis cezaları 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi.

Ebubekir Harlar adlı sanığa ise 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.

Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.

4 YIL 2 AY SONRA TAHLİYE OLACAK

Av. Mutlu Karayılan, müvekkili Saldoğan'ın bundan sonra hapis yatacağı süreyi hesapladı. Av. Karayılan'a göre, Saldoğan'ın tutuklu kaldığı 18 aylık süre de gözönüne alınarak bundan sonra 4 yıl 2 ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikten tahliye olacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Mutlu Karayılan Emel Korkmaz Güncel Haberler

500

Yorumlar (99)

YilmazMobil-IOS:

Turkiyeden memnun olmayan def olur gider not:eylemcilerinizle beraber kac para gidiyor biliyormusunuz yuruslere kullu zarar

112
126
yanıtYanıtla
selimm@m.m:

Hadi ordan be abartma ya

yanıt4
yanıt4
vatandasm@m.m:

Begenmiyorsan çek git bu ülkeden..

yanıt1
yanıt4
Semihm@m.m:

Defol çine de gör o zaman ne yapıyorlar seni orda, nankör herifler, adam olun adam gibi yasayın su cennet vatan da vatan hainleri sizi

yanıt0
yanıt3
mehmet:

polis ölünce üzülmezler pkklı ölünce üzülürler pis pkklılar

49
93
yanıtYanıtla
Alevi TürkmenmobilWeb@haberler.com:

Biz Alevi Türkmenler artık PKK li kardeşlerimizin yanında olacaz biz bu işid ve onun destekçisi tc itlerine halkın hesap soracağı günü geldiğini hatirlatacaz..kendi halkına zulmun eden in Allah belasini versin...

69
44
yanıtYanıtla
yaman:

devlete, askere, polise dusman aleviler yine ortaligi karistiriyor, vatan sevgisi olan alevilere lafimiz yok onlar candir alisiz aleviler patlicandir

55
52
yanıtYanıtla
erzurum:

cenaze sahipleri polise devlete isyan etmeyin oğlunuzu oraya gönderen itlere gidin

44
46
yanıtYanıtla
ASD:

İT ÖLDÜRMEYE BU KADAR CEZA VERİLMEZ YAZIK

27
51
yanıtYanıtla
CARDAK17:

oğluna sahip cıksaydın ne işi var sokakta molotof atarken taş atarken. herkesin cocukları var sadece sizdemi var. hak eden sonucunakatlanır. meydanlarda sokaklarda hep CHP teşkilatları ve ALEVİLER VARDI dikatimi çekti ölenlerin hepside ALEVİ. demekkilim sokakları karıştıranlar bunlar. bence suçlu ismail eşkiyasının ve ailesidir. sokaktaneişin var sizin. başınıza gelenleri katlanmalısınız. benim kendigörüşüm bu. herkes farklı düşünebilir.

26
51
yanıtYanıtla
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title