Haberler

Alaşehirarşiv Evren Heykeli Tartışması

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, Kaldırılması Gündeme Gelen Kenan Evren Heykeli, Belediye Meclisinde MHP ve AK Parti'li Üyeler Arasında Yine Tartışmalara Neden Oldu.

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, kaldırılması gündeme gelen Kenan Evren Heykeli, belediye meclisinde MHP ve AK Parti'li üyeler arasında yine tartışmalara neden oldu.

Alaşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısında gündem dışı söz alan Belediye Başkanı MHP'li Kadir Daş, geçen haftalarda gündeme gelen Beşeylül Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Kenan Evren Heykeli'nin kaldırılması konusundaki görüşlerini tekrarladı. Kamuoyuna yansıyan görüşlerinin çarpıtıldığını, heykelin kaldırılmasını kesinlikle Anayasa değişikliği referandumuyla ilişkilendirmediğini aktaran Başkan Daş, "Ben, heykelin bulvar üzerindeki trafiği olumsuz etkilediğini söyledim. Bu yüzden heykelin kaldırılmasını talep ettiğimi anlattım. İmar Komisyonu da bunu değerlendirip belediye meclisinde karara bağlanması görüşünü iletti" dedi.

Başkan Daş, şu an için heykelin taşınma ya da kaldırılması konusunun meclise getirilip görüşülmesinin gündemde olmadığını söyledi. Bazı AK Parti'li üyelerin heykelin kaldırılmasına kesinlikle karşı olduklarını dile getirmelerine de anlam veremediğini belirten Daş, "Hem 12 Eylül darbesini yapanların cezalandırılmasını isteyeceksin, hem de 'Kenan Evren heykelinin kaldırılmasını hiçbir zaman kabul etmeyiz' diyeceksin. Bu bir çelişkidir" diye konuştu.

AK Parti'li Meclis Üyesi Rukiye Kocataş ise Daş'ın sözlerine, "Kenan Evren bizim memleketlimizin insanı, bir büyüğü. Sevgimiz de saygımız da sonsuz" diyerek karşılık verdi. Başkan Daş'ın "Ama cezaevine atacaksanız" diye laf atması üzerine Kocataş, "Dava açılırsa, kanun öyle söylerse birşey diyemem. Ama Kenan Evren bizim memleketimizin insanı, saygı ve sevgi göstermeliyiz" dedi.

MHP'li Halis Yörür de sanki Saddam ve Lenin heykellerinin yıkılıp atılması gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını savunarak, şöyle dedi:

"Alaşehir ahde vefasız değildir. Alaşehir halkı kendi yetiştirdiği her türlü devlet adamına saygı duyar. Kendi insanına sahip çıkar. Kamuoyuna bu olayı doğru anlatırsak daha iyi olur. Halk heykelin kaldırılmasını yanlış biliyor ve yorumluyor. Meclis kaldırma konusunda bir karar alırsa Kenan Evren Parkı'yla bütünleştirerek kesinlikle kaide üzerine oturtulacak. Yıkılıp atılmayacak. Alaşehir meclis üyelerinin tamamı ve halkı, kendi içerisinden yetiştirdiği bir büyüğüne ahde vefasını gösterir. Dikilmesi gereken yere de çok güzel bir şekilde diker."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title