Haberler

Alanya'nın Tanıtım Filmi Hazır

Alanya'nın yurt dışı tanıtımında kullanılmak üzere hazırlanan kısa, orta ve uzun metrajlı tanıtım filmleri hazırlandı.

Alanya'nın yurt dışı tanıtımında kullanılmak üzere hazırlanan kısa, orta ve uzun metrajlı tanıtım filmleri hazırlandı. İlçenin ağırlıklı olarak plajları, kent yaşamı, doğal güzellikleri, sportif aktiviteleri, ekonomisi ve eğlence hayatının ele alındığı tanıtım filmleri turizmcilere gösterildi.

Sahip olduğu toplam 146 bin 500 yatak kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlerin tatil için tercih ettiği bölgelerin başında yer alan Alanya'nın turizm potansiyelini artırmak amacıyla 3 ayrı tanıtım filmi hazırlandı. Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) işbirliğinde, 'Yedi İletişim' tarafından hazırlanan 2.5, 4.5 ve 9 dakikalık tanıtım filmleri, ALTSO Konferans Salonu'nda turizmcilere tanıtıldı. Yaklaşık 1 yıl süren çalışma sonucu hazırlanan ve 150 bin TL'ye mal olan tanıtım filmleri, turizm fuarları, uluslararası toplantılar, sunumlar, web sitesi ve televizyonlar ile birçok ülkede LED ekranlarda gösterilecek.

90 SAATLİK ÇEKİM

Tanıtım filmlerinin gösteriminin ardından konuşan Yedi İletişim Müdürü Haluk Özsevim, toplam 90 saatlik çekimleri 2.5 dakikaya sığdırmakta oldukça zorlandıklarını söyledi. Dünyada yapılan çeşitli tanıtım filmlerini incelediklerini ve 3 farklı versiyonda film hazırlamaya karar verdiklerini belirten Özsevim, "2.5 dakikalık ilk film özellikle sosyal medyada kullanılmak üzere planlandı. Hazırlaması çok kolay olmadı. Çünkü Alanya'da çok fazla değer var" dedi.

KAYMAKAM ELEŞTİRDİ

Daha sonra söz alan Kaymakam Erhan Özdemir ise tanıtım filmini eleştirdi. Özdemir, "Yerleşik yabancılarla oluşturmaya çalıştığımız karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı biraz daha ön plana çıkarılabilir. Çok güzel otellerimiz var. Reklam algısı yaratmamak için otel görüntülerinden kaçınılmış olabilir, ancak bu görkemli tesislerimize yukarıdan yapılacak çekimlerle yer verilebilir. Zaman sıkıntısının farkındayım ancak bu detaylar gözden geçirilirse faydalı olacağına inanıyorum. Emeğe saygı duyuyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş" diye konuştu.

'30 KEZ İZLEDİK'

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan da profesyonel anlamda ilk kez yapılan tanıtım filmleri hakkında eleştiriler olabileceğini, ancak bir yerden başlamak gerektiğini kaydetti.

Tanıtım filmlerini montaj aşamasında yaklaşık 30 kez izlediklerini anlatan ALTİD Başkanı Gülçin Güner ise film görüntülerinin ileride yaşanacak gelişmelere göre değiştirilebileceğini aktardı. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alanya Belediyesi Erhan Özdemir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title