Haberler

Alanya'da Demokrasi Nöbetine Coşkulu Son

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde demokrasi nöbeti coşkulu şekilde sona erdi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde demokrasi nöbeti coşkulu şekilde sona erdi. Taksi ve nakliye esnafı da araçlarıyla konvoy yaparak, darbe girişimini protesto etti.

Alanya'da darbe girişiminin yaşandığı akşamdan itibaren her gün Atatürk Anıtı önünde nöbet tutan vatandaşlar dün de son nöbete katıldı. Türk bayraklarıyla anıt ölünde toplananlar tekbir getirip sloganlar attı. Alanda çalınan şarkı ve marşlara eşlik eden grup, darbe girişimini lanetledi. Alana kurulan dev ekrandan da darbe girişiminde yaşananları anlatan belgesel yayınlandı. Taksi ve nakliye esnafı da darbe girişimine tepki göstermek amacıyla konvoy oluşturdu. Alanya Şoförler, Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası önünde toplanan çok sayıda taksi ve nakliye esnafı araçlarına astıkları Türk bayrakları ve darbe karşıtı yazılarla konvoy oluşturdu. Şehir merkezine hareket eden konvoy, klakson çalarak ilerledi.

Alanya Şoförler, Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Akkaya, darbe girişiminin devletin ve milletin kararlı duruşuyla bertaraf edildiğini söyledi. Akkaya, "Biz de esnaf camiası olarak devletimizin yanındayız ve sonuna kadar da ülkemizin birlik ve beraberliğini savunuyoruz. Demokrasi nöbetlerinin son gününde de esnaf camiasıyla şehitlerimize saygı ve demokrasi için kortej yapmak istedik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Akkaya Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

title