Haberler

Alaçatı Turizmi Nisan'da Başladı, Kasım'da Bitecek

Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden İzmir'in Çeşme İlçesi'nin Alaçatı Beldesi, bu yıl sezonu Haziran'da değil Nisan'da açarken; Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav, Ege'nin butik turizmine en iyi örnek olduklarını belirterek...

Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden İzmir'in Çeşme İlçesi'nin Alaçatı Beldesi, bu yıl sezonu Haziran'da değil Nisan'da açarken; Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav, Ege'nin butik turizmine en iyi örnek olduklarını belirterek 2015'e kadar yatak kapasitesinin 15 bine kadar çıkacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Ege Bölgesi'ni kitlesel değil, daha üst gelir düzeyine hitap eden nitelikli turizm alanı olarak ilan etmesinin ve turizme verilen teşviklerin ardından, Alaçatı daha fazla önem kazandı. İstanbul sosyetesinin de yazın akın ettiği bu Ege beldesindeki turizciler sezonu uzatmaya çalışırken, önemli tanıtım faaliyetlerine de başladı.

BAYLAV: SEZONU NİSANDA BAŞLATTIK

Turizmin hareketlenmeye başladığı dönemde DHA'ya değerlendirmelerde bulunan Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav, Alaçatı'nın tanıtımı için İndependent, Sunday Times, Newyork Times gibi dünyaca ünlü gazetelerde bir çok makalenin yayınlandığını söyledi. Bu sayede Avrupa ülkelerinde İzmir bilinmezken Alaçatı'nın bir destinasyon haline geldiğini kaydeden Baylav, "Öte yandan burada yapılan pek çok etkinlikle birlikte senelerdir oluşan bir birikim var. Ot festivali, caz günleri, moda etkinlikleri, sörf yarışlarının yanı sıra 19 Mayıs'ta ilçemiz genç sanatçıları kucaklıyor. Ünlü organizatör Ahmet San'la birlikte 4 milyon TL bütçeli Türkiye ve dünyadan ünlü isimlerin katılacağı Alaçatı Festivali yapacağız. Bunları üstüste koyduğunuzda artık ciddi bütçelere ulaştık. Bu sayede bu mevsimlerde yüzde 15 olan doluluk oranını nisanda yüzde 60'lara, mayısta yüzde 40'lara ve haziranda ise yüzde 100'lere ulaştırıyoruz" dedi.

"KIŞ GENÇLİK TURİZMİ"

Turizmi 90 güne sıkıştırmak istemediklerini de vurgulayan Baylav, "Nisanda başlayıp kasım sonuna kadar süren bir turizm planlıyoruz. Şubata kadar olan dönemde de sponsorluk çalışmalarını bitirerek 'kış gençlik turizmine' giriyoruz. Aynı anda farklı sanatçıların konser vereceği, tur operatörlerinden uçak şirketlerine kadar tüm paydaşların birlikte çalışacağı ve dalgalanma sistemi ile uygun fiyatların belirleneceği bir modeli de kış için düşünüyoruz" diye konuştu.

"MAGAZİNSEL BÖLÜMÜYLE İLGİLENMİYORUZ"

Baylav, Alaçatı'nın magazinsel anlamda çok bilindiğinin hatırlatılması üzerine ise, "Biz Alaçatı'nın magazinsel olan bölümüyle ilgilenmiyoruz. O kısmı köpük gibidir, uçar gider. Biz kaliteden ödün vermeyerek, yapılaşmayı bozmayarak, ilçe turizminin hallaç pamuğu gibi dağıtılmasını engelleyerek, hatta kullanılan masa sandalyenin plastik değil, tahta olmasına bile dikkat ederek, en yüksek katma değerli turizmi yaratmak istiyoruz" dedi.

BAKAN GÜNAY'DAN TAM DESTEK

Beldede talebe karşılık olarak pek çok işletmenin açıldığını da ifade eden Baylav şunları söyledi:

"Arz talep dengesi bizim için de geçerli. Arz devam ettiği sürece talep artacaktır. Biz iyi tanıtım yaparsak Alaçatı 15 bin yatak kapasitesine ulaşacaktır. Pek çok büyük uluslararası otel yatırımcısı da şu anda yatırım için sıra bekliyor. Biz bütün bunlarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanımız ile toplantı yaptık. Kendisinin bize çok büyük bir desteği var. Son çıkan teşvik yasasıyla da turizm yatırımları avantaj kazandı. Bütün bu olumlu gelişmelerle biz Alaçatı'nın bu sezon da Ege turizminin merkez üssü haline getirebiliriz. Yeter ki çizgimizi koruyalım. Kalite çıtasını aşağı çekmezsek çok büyük patlama yaparız." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaçatı Beldesi İzmir Çeşme Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title