Haberler

Aksa Ceo'su Ahmet Dördüncü: "Kimyasal Etki Söz Konusu Değil"

Yalova'da bulunan Aksa Fabrikası'nda geçtiğimiz pazar günü çıkan yangın sonrasında çevreye zehirli gaz yayılabileceği şeklindeki iddialara Aksa Akrilik Kimya Sanayi'den açıklama geldi.

Yalova'da bulunan Aksa Fabrikası'nda geçtiğimiz pazar günü çıkan yangın sonrasında çevreye zehirli gaz yayılabileceği şeklindeki iddialara Aksa Akrilik Kimya Sanayi'den açıklama geldi. Akkök Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Dördüncü, emisyon ölçüm sonuçlarının sınırın altında olduğunu belirterek "Kimyasal bir etki söz konusu değildir" dedi.

Aksa'dan yapılan açıklamada bu sabahı itibariyle yangın sonrasındaki soğutma çalışmalarının sona erdiği belirtildi. Yangın sırasında ve sonrasında Aksa ve bağımsız akredite çevre laboratuarı tarafından tesis etrafında ve Taşköprü Belediyesi iskan alanlarında yapılan emis ölçümlerinde tüm değerlerin sınırların altında olduğu, insan ve çevre sağlığı açısından bir tehlike olmadığı belirtildi. Fabrikadaki üretim hatlarının bu saat 16.00 itibariyle devreye alındığı belirtilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Yangının çıktığı 27 Ocak 2013 günü bağımsız akredite çevre laboratuvarı tarafından 6 farklı noktada emisyon ölçümleri gerçekleştirildi. Aksa Fabrikası'nın yanı sıra Taşköprü Küçük Sanayii Sitesi, Taşköprü Belediyesi Kuzey Tarafı, Taşköprü Belediyesi Güney Tarafı ve Taşköprü Belediyesi Batı Tarafı'nda gerçekleştirilen ölçümlerde oksijen, karbonmonoksit, azot oksit gazları, hidrojen, sülfür, amonyak ve hidrojen siyanür gazı değerlerine bakıldı. Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmenliği (SKHKKY) ve uluslararası sınır değerler doğrultusunda değerlendirilen ölçümlerde, olumsuz herhangi bir sonuca rastlanmadığı rapor edildi.'

Sonuçların memnuniyet verici olduğunu belirten Akkök Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Dördüncü, "Yangın ambarın tekstil sektöründe kullanılan akrilik elyaf bulunan kısmında meydana geldi. Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değildir. Fabrikada ve çevrede yaptığımız ölçümler sonucunda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatta belirtilen sınır değerlerin altında değerler tespit edilmiş, yangın nedeniyle insan ya da çevre sağılığını tehdit eden bir bulguya rastlanmamıştır. Yetkili birimlerden gelen ölçümleme raporları da sonuçları da beklediğimiz gibi çıktı" dedi. - Yalova / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Dördüncü Taşköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title