Haberler

AKP Kapatılacak Seçimi Yeni Parti Kazanacak

Türkiye -AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, AKP'nin Kapatılacağına İlişkin Güçlü İşaretler Bulunduğunu Öne Sürdü.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, AKP’nin kapatılacağına ilişkin güçlü işaretler bulunduğunu öne sürdü.

Lagendijk, İzmir’de ’Türkiye- AB ilişkileri gündemi’ konulu konferans verdi. Konferansı sırasında Lagendijk, AKP’nin üniversitelerde türban yasağının kaldırılması konusunu "MHP’nin tuzağına düşerek" Meclis’te tartışmadan geçirdiğini iddia etti. Tüm bunların Avrupa’da AKP’nin "genel bir reformla değil, sadece kendi gündemiyle" ilgilendiği izlenimini oluşturduğunu öne süren Lagendijk, yapılan yanlışların "bir partiyi kapatmak için yeterli olmadığını" belirtti. Lagendijk, şunları söyledi:

"Avrupa’da kimse yüzde 47 oy alan bir partinin kapatılmasını anlamıyor. Laiklik konusu seçim kampanyalarında da kullanıldı, ama AKP yüzde 47 oy aldı. Seçimlerde yapılmak istenen, davayla başka şekilde yapılmaya çalışılıyor. Bunun için de anayasa ve hukuk kullanılıyor. Bir partiyi kapatmaya çalışmak hukuki değil, politik bir prosedürdür."

AKP’nin kapatılacağına ilişkin güçlü işaretler bulunduğunu öne süren Lagendijk, "AKP’nin kapatılacağını, üst düzey yöneticilerin ortadan kalkacağını ve Avrupa’dakilerin bunu asla kabul etmeyeceğini" söyledi. Lagendijk, AKP’nin kapatılmasından sonra Avrupa’dan, Türkiye’ye; "Lütfen anayasanızı değiştirin", ya da "Müzakereleri askıya alırız" denilebileceğini belirtti. Lagendijk, "Türkiye’nin de, bizim de kafamız karışık. Hálá iyimseriz. Türkiye ve AB’nin uzun vadeli menfaatleri uyumlu, AB’ye girmesi çok önemli. AKP kapatılsa bile uzun vadede müzakereler durdurulmayacak" dedi. Joost Lagendijk, AKP’nin kapatılması durumunda da aynı ideolojide yeni bir partinin kurulacağını, o partinin de "sempati toplayacağı" için gelecek seçimleri mutlaka kazanacağını savundu.

CHP bir felaket

Joost Lagendijk, CHP ve MHP’nin hiçbir zaman Avrupa taraftarı politika yapmayacağını ve muhalefetin AB konusunda hükümete zorluk çıkardığını, bunun da bir "trajedi" olduğunu öne sürerek "CHP’nin tam bir felaket olduğunu" ve "Avrupa’daki sosyal demokratların CHP’den utanç duyduğunu" iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title