Haberler

Akil İnsanlar Heyeti'ne Hacıbektaş'da Protesto

Güncelleme:

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine uğrayan Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti protesto edildi.

Kırşehir'de barış sürecine ilişkin düzenlenecek toplantıya giderken Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine uğrayan Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İP ve CHP Gençlik Kolları üyelerinin oluşturduğu grup tarafından protesto edildi.

Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar heyeti, akşam saatlerinde Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarındaki Kapadokya Havalimanı'na indi. Buradan karayolu ile Hacıbektaş ilçesine geçerek, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni gezen heyete, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İP ve CHP Gençlik Kolları üyeleri tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde Hacıbektaş Veli Müzesi yakınlarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup 'Biz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz' ve 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sloganları ile ıslıklar eşliğinde protesto etti.

PROTESTOCULAR OLAYSIZ ŞEKİLDE DAĞILDI

Geniş güvenlik önlemleri alan polis, heyet ile protestocular arasında etten duvar oluşturdu, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyeti, Hacıbektaş Veli Müzesi'ndeki aslanlı çeşmeden su içtikten sonra müzenin değişik mekanlarını ziyaret etti. Hacıbektaş Veli'nin dergahına da giderek müze yetkililerinden bilgi alan heyet üyeleri, burada dua etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Taşgetiren, arkadaşları ile birlikte dergahın ruhaniyetiyle buluşma imkanı bulduklarını söyledi. Taşgetiren "Hacıbektaş-ı Veli'yi önce ziyaret edip onun ruhaniyetini yüklenelim, kalbimiz onunla buluşsun diye öncelikle burayı ziyaret ettik. Dergah iklimi gerçekten farklı bir iklim. Arkadaşlarımız buranın ruhaniyetiyle buluştu. Güzel duygular oluştu. İnşallah buradan yola çıkarak yapacağımız ziyaretler hayırlı ve bereketli olur, diye dua ediyoruz"dedi.

Gazetecilerin 'Çekilme süreci' ile ilgili sorusuna karşılık Taşgetiren, Hacıbektaş Veli Dergahının sulh mekanı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Vallahi burada çekilmeyi konuşmayalım. Dergahın iklimi içerisinde bunları konuşmak gerekmiyor. Şöyle söyleyebiliriz. Buralar sulh ve barış mekanı. İslam'ın en güzel ikliminin hissedildiği bir mekan. Bu dergah iklimi bütün memleketimize yayılsın. Bütün çabamız bunun içindir. Zaten onun için ziyarette bulunduk. İnanıyorum ki böyle Allah dostlarının yaşadığı bir memleket olarak Konya'nın Mevlana'sı, Eskişehir'in ve Karaman'ın Yunus Emre'si, buranın Hacı Bektaş-i Veli'si, memleketimizin manevi bekçileridir. Sulh, bereket, selamet bekçileridir. Onlardan aldıklarımızı Kırşehir'e, memleketimize taşıyacağız. Bunu söylemek isterim." - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Taşgetiren Hacıbektaş Kırşehir Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title