Haberler

Akademi Rumeli Projesi

AA Yurt Haberler Editör Yardımcısı Kaya, Balkanlardan gelen öğrencilere, AA'nın 100. yıl vizyonu kapsamında hayata geçirilecek projeleri anlattı

Anadolu Ajansı (AA) Yurt Haberler Editör Yardımcısı Zekeriya Kaya, "Akademi Rumeli" projesi kapsamında, Balkanlar'dan gelen öğrencilere, AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Edirne Valiliği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca hazırlanan, paydaşları arasında Anadolu Ajansı'nın (AA) da bulunduğu Akademi Rumeli Projesi, atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Balkanlar'da, edebiyattan düşünceye, güzel sanatlardan sahne sanatlarına, lise ve üniversite kuşağındaki üstün yetenekli Türk çocuklarını 10 gün süreyle Edirne'de buluşturarak, 30 yazar, çizer ve sanatçıyla bir araya getirmek, Türkçelerinin, ufuk ve vizyonlarının gelişmesi amacıyla geliştirilen Akademi Rumeli Projesi'nin üçüncü gününde, AA Yurt Haberler Editör Yardımcısı Kaya, "Kurum Kültürü" konulu sunum yaptı.

Mesleki deneyimlerini konuk öğrencilerle paylaşan Kaya, öğrencilere AA'nın 100. yıl vizyonunu ve vizyon çerçevesinde yapılan çalışmaları aktardı.

Kaya, güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla organizasyon şeması, görev tanımları, logosu, kurumsal kimliği, internet sitesi, sektördeki gelişmeler ve dünyadaki örnekler ışığında yeniden düzenlenen AA'nın yeni vizyonu çerçevesinde hedefini 2020 yılına kadar "dünyanın en etkili ilk 5 ajansı arasına girmek" olarak belirlediğini söyledi.

Kurum kültürünün, kurumda paylaşılan temel değerlerin, inançların bütünü olduğunu belirten Kaya, "Tüm çalışanlar tarafından paylaşılan alışkanlıklar, tutum ve davranış kalıplarından oluşur. Kurum kültürü, bir kurum içinde oluşmuş, paylaşılan ortak inançlar ve değerlerdir" dedi.

Anadolu Ajansı'nın 1920'de Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle kurulduğunu anımsatan Kaya, kurum kültürünün en iyi yerleştiği kurumların başında AA'nın geldiğini vurguladı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kaya, onlara başarılı olmak için mesleklerini severek yapmaları önerisinde bulundu.

Kaya, atölye çalışmasının sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Duruer'in kabulü

Edirne Valisi Hasan Duruer, atölye çalışmaları öncesi projenin üçüncü gününde ders verecek yazar, şair ve gazetecileri makamında kabul etti.

Duruer, kendisini ziyaret eden AA Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Kaya, AA Edirne Bölge Müdür Vekili Sevil Çelik, yazarlar Sedat Sayın, Mehmet Şeker, fotoğraf ve seramik sanatçısı Serdar İyiiz, şair Ercan Yılmaz ve Edirne Valiliği Balkan Danışmanı Fahri Tuna'ya başarılar diledi.

Akademi Rumeli Projesi kapsamında, Bulgaristan, Yunanistan, Gagauz Yeri, Kırım, Kosova, Makedonya, Romanya ve Türkiye'den 150 öğrenci, pazartesiden bu yana atölye çalışmalarına katılıyor. Proje, 10 Eylül Salı günü sona erecek. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Zekeriya Kaya Rumeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title