Haberler

Denizli'de Aile Hekimine Saldırı Kınandı

Güncelleme:

Denizli'de, rapor vermediği gerekçesiyle saldırıya uğrayan ve el başparmağı kırılan aile hekimi Dr. Mehmet Ali Balcı'ya meslektaşları destek vererek, saldırıyı kınadılar.

Denizli'de, rapor vermediği gerekçesiyle saldırıya uğrayan ve sağ el başparmağı kırılan aile hekimi Dr. Mehmet Ali Balcı'ya meslektaşları destek verdi. Olayın meydana geldiği Aile Sağlığı Merkezi'nde biraraya gelen aile hekimleri, saldırıyı kınadı.

Dün Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Dr. Mehmet Ali Balcı, iddiaya göre, rapor vermediği gerekçesiyle 40 yaşındaki Hüseyin Y. ile oğlu 17 yaşındaki A.Y.'nin sandalyeli saldırısına uğradı. Muayene odasında bulunan Dr. Balcı'nın, kendisine fırlatılan iki ayrı sandalyeden korumaya çalışırken sağ el başparmağı kırıldı. Denizli Devlet Hastanesi'ne götürülen Dr. Balcı'ya, 45 gün iş göremez raporu verildi. Gözaltına alınan Hüseyin Y. ile oğlu A.Y., Emniyet'teki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın yaşandığı Aile Sağlığı Merkezi'nde bugün biraraya gelen aile hekimleri, saldırıyı kınadı. Grup adına basın açıklamasını Aile Hekimleri Derneği Başkanı Suat Erim, yaptı. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten Erim, "Bu olayların yaşanmaması için caydırıcı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu saldırı normal bir olay gibi düşünülemez. Hekimler ve sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır" dedi. Açıklamanın ardından doktorlar görevlerine döndü. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Balcı Denizli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

ozcan ozdemirmobilWeb@haberler.com:

ben dokuzkavakalrda duran biriyim eger o mehmet ali balciya yapildiysa saldiri hak etmistir nedenide bizim dr izine ciktiginda o dr bakiyor ben hastaoldumda o dr 12 igne ile yatak istirayi veriyor ama rapor vermiyor.nedeni iyisin calisirsin demesi ozman igne yi neden veriyon yatak istirati neden veriyon ozaman verme dediginde ssn cok biliyorsan neden geliyorsun demes sinir etti kendi basparmak kirilmasinda 45gun aliyorsa denizli saglik mudurlugunun arastirmasi ve bu dr hakkinda sorusturama gerekmekte saygilarimla

5
0
yanıtYanıtla
Ensar MuhtimobilWeb@haberler.com:

Şiddeti kınıyorum.Ancak saglık personelinin vatandaşa yaptığı asagılamaları da kınıyorum.

1
0
yanıtYanıtla
Akın YıldızmobilWeb@haberler.com:

Doktor hasta hic farketmeksizin bütün herkese yapılan şiddeti kınıyoruz.Ancak şunu da belirtmek isterim ki bir aile hekimine gidip muayene olurken hemşirelerin muayene sırasında doktoru muhabbete tutması , hastalar içeride muayene olurken hemşirenin içeri girip çıkarak hastayı dışarıdaki hastalara göstermesi,akraba es dost deyip sıra sistemi olmasına rağmen arada kendi yakınlarını bekletmeden sıradaki hastaların hakkını yemesi , hasta merak ettiği bir şeyi sorduğunda bağırması herşeyi ben bilirim edasıyla insanları aşağılamaları,kendi kişisel problemlerini çalısma hayatına yansıtmaları ,durduk yere vatandaşlara bağırıp sorun çıkarıp olay yaratan sonrada koruma istiyoruz diyen sağlık personellerini kınamak gerekir.Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ancak insanlara hakaret eden sağlık personelleri varsa onları da vatandaşa psikolojik şiddet uyguladıkları için kınıyoruz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title