Haberler

Agüspor, Sağlık Kontrolünden Geçti

Daha önceki yıllarda Panküp ve Kaskispor isimleriyle Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden ancak isim değişikliğine giderek AGÜSPOR adını alan Kayseri'nin kadın basketbolundaki temsilcisi olan takımın yerli oyuncuları, Kayseri Memorial Hastanesi'ne geldi.

Daha önceki yıllarda Panküp ve Kaskispor isimleriyle Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden ancak isim değişikliğine giderek AGÜSPOR adını alan Kayseri'nin kadın basketbolundaki temsilcisi olan takımın yerli oyuncuları, Kayseri Memorial Hastanesi'ne geldi. Takım kaptanı Pınar Demirok, Lucie Melek Bouthors, Sinem Ataş, Cansu Aslan ve Özge Bilgin, kan testlerinin ardından efor testine girdiler.

Takım sağlık kontrolünden geçtikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan AGÜSPOR Yardımcı Antrenörü Müge Berkalp, pek çok takımda oyuncu olarak yer aldıktan sonra basketbola eğitici olarak katkı sağlamaya başladığını ifade etti. Berkalp, "AGÜSPOR'dan teklif aldım ve öylece başladım ben. Şu anda da takımla birlikte sağlık kontrolü yapıyoruz. Hedeflerimiz, tabii ki en kötüsü olarak geçen seneki hedefler. Gene ilk 3'e girmek, tabii ki mutlaka bu hedefleri her sene bir tık daha ileri götürmek. Bunun için buradayız, ekip olarak inşallah en iyisini yapacağız. Yapmaya gayret edeceğiz. Transferler bir kere çok iyi transferler, çok isteyerek yaptığımız transferler. Bu transferlerin gerçekleşmesinde kulübün çok büyük katkıları oldu. Biz istedik ve onlar da bize çok yardımcı oldular. Transferlerimizde bir sıkıntı yok. Biz onları bekliyoruz. Tabii şu anda Dünya Şampiyonası başlayacak. Onlar da kendi ülkelerinin milli takımlarında hazırlanıyorlar" dedi.

AGÜSPOR Yardımcı Antrenörü Ender Ünlü de, "Hedeflerimizde bir sapma yok. İnşallah yine finaller oynayacağız. Bu sene mücadele edeceğimiz 3 kupadan birini de Kayseri'ye getirmek istiyoruz. Bu lig olabilir, Avrupa Kupası ya da Türkiye Kupası olabilir. Çalışmalarımıza bu hafta itibarıyla başladık. Sağlık kontrollerinden sonra yoğun tempoda çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

Ünlü, yeni sezona çok iyi hazırlanmak istediklerini de vurgulayarak, "Hazırlık döneminde hem turnuvalarımız var hem de özel maçlarımız var. İstanbul'da, Adana'da, en son da burada. Türkiye Kupası öncesi bizim geleneksel Erciyes Cup turnuvamız var, onu yapacağız. Bu kupada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Osmaniye olacak. Özel maçlarda yine Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynama şansımız var. Adana'ya ve Mersin'e gittiğimizde oradaki güney takımlarıyla oynayacağız. Bu şekilde lige hazırlanmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Takımın yeni oyuncularından Lucie Melek Bouthors ise, "Ben Fransa'da doğdum ve büyüdüm. 5,6 senedir Türkiye'de oynuyorum. AGÜSPOR gibi geçmişi başarılarla dolu bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Bu başarıları devam ettirmek istiyorum. Kayseri'yi henüz gezemedim ama çok defalar maç için Kayseri'ye geldim ve bu şehri beğeniyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaskispor Memorial Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title