Haberler

Adliye Önünde Tutuklu Gazetecilere Destek Eylemi

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davasının ikinci duruşması görülmeye başlandı.

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davasının ikinci duruşması görülmeye başlandı.

Dava devam ederken Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gazetecilere destek gösterisi yapıldı. Oldukça kalabalık olan gruplar, sık sık "Özgür basın susturalamaz" sloganı atarak, tutuklu gazetecilere destek verdi. Aralarında çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin yer aldığı kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu başta olmak üzere kamuoyunun yakından tanıdığı isimler, protestoya destek verdi. CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Oktay Ekşi, Musa Çam, Sezgin Tanrıkulu ve Binnaz Toprak da eyleme katıldı. Basın açıklamasında ilk sözü YARSAV Eski Başkanı Eminağaoğlu aldı. Eminağaoğlu, basın özgürlüğünün bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, "Burada yargılananlar gazeteciler değil, basın özgürlüğü yargılanıyor" dedi. Ardından da milletvekilleri sırasıyla söz aldı. BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "O duvar duvarınız vız gelir bize vız " diyerek " Biz arkadaşlarımızın davasını KCK tutuklamalarından ayırmıyoruz" şeklinde konuştu. CHP Milletvekili Oktay Ekşi de " Bu dönem kadar utanç verici bir dönem yaşamadık" dedi. Duruşmaya girdiğini ve iddianeminin bir kısmını dinlediğini söyleyen Ekşi, "Duyduklarının kendisini utandırdığını, Türkiye'de düşüncenin tutuklanmasının yöneteciler için utanç olduğunu sözlerine ekledi. CHP Milletvekili Binnaz Toprak, tutuklu gazetecilerin terör örgütü üyesi olduğuna inanmıdığını söylerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, "Bugün bu dava bir yargılama faaliyeti değil, bir siyasi operasyondur" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından kalabalık sloganlar eşliğinde adliye etrafında bir süre yürüyüş yaptı. Protestocuların bir kısmı duruşmaya takip etmek için duruşmaya girerken büyük bir kısmı da adliyede ayrıldı.

ÖA-UC - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title