Haberler

Adli Tıp'ın Ortaya Çıkardığı Cinayete Mahkemeden Müebbet Hapis

2009 yılının Ekim ayında, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde kendisini ziyaret eden dayısı Şevket Doruk'u öldürmekle suçlanan sanık Mehmet K., Adli Tıp'ın yaptığı inceleme sonrası ortaya çıkardığı cinayete Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi müebbet...

2009 yılının Ekim ayında, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde kendisini ziyaret eden dayısı Şevket Doruk'u öldürmekle suçlanan sanık Mehmet K., Adli Tıp'ın yaptığı inceleme sonrası ortaya çıkardığı cinayete Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi müebbet hapis cezası kararı verdi.

Olay, 2009 yılının Ekim ayında, Pınarbaşı ilçesi Orman İşletme lojmanlarında meydana geldi. Pınarbaşı ilçesine bağlı Yamanlar köyünde ikamet eden Şevket Doruk (75), ilçe merkezinde işleri olduğu için yeğeni Mehmet K.'nın (56) evine geldi. Geceyi burada geçirmek isteyen Şevket Doruk, yeğeni Mehmet K. ile görüştükten sonra eve dinlenmeye çekildi. Daha sonra akşam saatlerinde Sadık G. ile birlikte Mehmet K. eve geldi. Burada bir müddet sonra alkol almaya başladıktan sonra Sadık G. evden ayrıldı.

Evde dayısı Şevket Doruk ile beraber kalan Mehmet K., bir müddet daha alkol almaya devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle Şevket Doruk ile yeğeni Mehmet K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet K., dayısı Şevket Doruk'u döverek ve duvarlara çarparak ölümüne sebep oldu. Sabah olduğunda ilk önce ilçe merkezine tekrar alkol almaya giden Mehmet K., burada kardeşi Muammer K.'yı ve Yamanlar Köyü Muhtarı Hasan Ş.'yi gördü.

Şevket Doruk'un aldığı maaşı soran ve çocuklarının bakmadığını iddia eden Mehmet K., daha sonra eve geldi. Evde bir müddet daha alkol alan Mehmet K., bir anda dayısı Şevket Doruk'un diğer odada yattığı aklına gelince Yamanlar Köyü Muhtarı Hasan Ş.'yi arayıp acil eve gelmesini istedi. Fakat Hasan Ş., Mehmet K.'nın sürekli alkol aldığından dolayı eve gitmedi.

Bunun üzerine durumu 112'ye bildiren Mehmet K.'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Şevket Doruk'un öldüğünü tespit etti. Daha sonra Olay Yeri İnceme ekipleri eve gelerek inceleme yaptı. Gözaltına alınan Mehmet K., dayısını kendisinin öldürmediğini belirterek, sabah tuvalete gittiğinde düştüğünü ve bu şekilde öldüğünü iddia etti. İki gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Mehmet K., 2010 yılının Ağustos ayında tekrar mahkeme tarafından tutuklama istemiyle tutuklanarak Kastamonu

F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Suçunu kabul etmeyen ve dayısını öldürmediğini iddia eden Mehmet K., 2011 yılının Şubat ayında tekrar serbest bırakıldı.

Son olarak Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, olay mahallinde toplanan delil ve kan örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Adli Tıp, toplanan delillerle birlikte Şevket Doruk üzerinde yaptığı otopsi incelemesinde sanık Mehmet K.'nın iddia ettiği şekilde düşmeye bağlı ölüm olamayacağını kaydetti. Hazırlanan raporda, "Vücutta tarif edilen travmatik cilt ve cilt altı lezyonların lokalizasyonları dikkate alındığında 'bu lezyonların tamamının düşme sonucu oluşmasının mümkün görülmediği' otopside

harici muayenede boyun sağda ekimozlu sıyrıklar cilt altında yaygın kanama ve ekimoz ile hyoid kemik sol boynuz ve tiroid kartilaj sağında çevreleri kanamalı ve ekimozlu kırıklar tespit edildi" denildi.

Son olarak 29 Mart 2012'de Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iddiaları kabul etmeyen sanık Mehmet K.'nın Adli Tıp Raporlarını göz önünde bulundurarak, geçmişteki sabıkası ve suç işlemeye meyilli olduğu için kasten adam öldürme suçuna teşebbüsten müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Mehmet K., tekrar tutuklanarak Kastamonu F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Sanık Mehmet K.'nın yakınları ise mahkemenin verdiği cezayı Yargıtay'a taşıdı.

Duruşmaya katılan Şevket Doruk'un oğlu Ramazan Doruk ise, ifadesinde babası Şevket Doruk ile Mehmet K.'nın arasında bir husumetin olmadığını fakat aralarında bir alacak verecek meselesi bulunduğunu söyledi.

Duruşma sonrası açıklamada bulunan Osman Doruk da, Mehmet K.'nın yanına öz dayısının misafirliğe gittiğini belirterek şöyle konuştu: "Mehmet K., dayısını gece alkolünde etkisiyle öldürdü. Bunu inkar eden Mehmet K.'nın suçunu Adli Tıp ortaya çıkardı. Teknoloji çok ilerledi. Her şey ülkemizde çok gelişti. Artık eskisi gibi değil ülkemiz. Kusursuz cinayet yoktur. Mutlaka bir yerlerden tespit edilir. Bu cinayeti Adli Tıp tespit etti ve mahkeme suçluya gereken cezayı verdi. Eğer Adli Tıp bu olayı gün yüzüne

çıkarmasaydı bu katil zanlısı aramızda dolaşacaktı. Mahkemenin verdiği cezadan ve bu caninin tutuklanmasından son derece memnunuz."

Mehmet K.'nın hiç düşünmeden adam öldürdüğüne dikkat çeken Doruk, daha önce bir adam öldürdüğünü, bir kişiyi bacaklarından silahla vurduğunu, bir kişiyi de kalbinden bıçakladığını ve bir kadına da bıçakla işkence yaptığını iddia etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Doruk Kastamonu Politika Güncel Haberler

Putin, ateşkes için Ukrayna'ya 2 şart sundu: Şartlar çok basit, hemen talimat vereceğim

Putin, ateşkes için Ukrayna'ya 2 şart sundu: Şartlar çok basit, hemen talimat vereceğim

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti, partneri Nur Viral canlı yayında hüngür hüngür ağladı

Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti, partneri Nur Viral canlı yayında hüngür hüngür ağladı

Gözaltına alındığı söylenen Hasan Can Kaya'dan Haberler.com'a özel açıklama: Hayatımla oynuyorlar, yapanı öğreneceğim

Gözaltına alındığı söylenen Hasan Can Kaya'dan Haberler.com'a özel açıklama: Hayatımla oynuyorlar, yapanı öğreneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title