Haberler

Adıyaman'da bir çiftçi yürüyüş yaparken 15 milyon yıllık balık fosili buldu

Güncelleme:

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir çiftçi, kırsal alanda yürüyüş yaparken farklı yapıda bir taş buldu. Adıyaman Müze Müdürlüğüne teslim edilen taş Orta Miyosen Dönemi'ne ait balık fosili çıktı. 15 milyon yıl öncesine tarihlenen fosil, koruma altına alındı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Orta Miyosen Dönemi'ne ait bulunan 15 milyon yıllık balık fosili koruma altına alındı.

YÜRÜYÜŞ YAPARKEN BULDU

Oluklu köyünde yaşayan çiftçi, kırsal alanda yürüyüş yaparken bulduğu farklı yapıdaki taşı, Adıyaman Müze Müdürlüğüne teslim etti. Müze Müdürlüğü ekipleri, ilk incelemede, bunun Orta Miyosen Dönemi'ne ait balık fosili olduğunu belirledi.

Adıyaman'da bir çiftçi yürüyüş yaparken 15 milyon yıllık balık fosili buldu

"15 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT"

Müze Müdürü Mehmet Alkan, yaptığı açıklamada, balık fosilinin genelde göl ve akarsu çökertilerinin oluştuğu yerlerde görüldüğünü belirtti. Alkan, "Kayaç üzerindeki balık fosili yaklaşık 8 santimetre uzunluğunda, kılcal damarları ve yüzgeçleri belirgin vaziyette görülüyor. Bu fosil, yaklaşık 15 milyon yıl öncesine tarihlenmektedir. Çok önemli bir fosil olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonraki dönemlerde teşhirde sergilenmek üzere ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Besni Doğa Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (7)

Hsn:

Eee 15milyon yıl önceki balık fosili aynı şimdiki balıklar gibi,bizim evrimciler bozulacak bu işe bir türlü ara form bulamıyorlar

47
14
yanıtYanıtla
Ahmet Kapucu:

Evrim geçirememiş bu canlılar arasında bi biz evrim geçirdik ??

yanıt11
yanıt12
slim shady:

Neresine bakıp anladın acaba. Kılçıklarına bakıyorsan o dönem yaşayan maymunların fosilleride bize benziyor.Bilmeden yorum yapan ne çok insan var.İslamda da evrim yok sayan bir cümle mi var?Hristiyanlar yasakladıktan sonra islam a geçen bir algı.Öncesinde evrim diyenlere islamda kötü gözle bakmıyordu! Biraz araştırın!

yanıt1
yanıt8
Cem Bravo:

Balik ayni balik degil bunlar ya ara fosil yada bu tür şuan hayatta değil evrim tamamen bilimsel bir konudur ebrim yok dediğiniz an aşı dahi üretemezsinin konu hakkinda biraz okuyup öğrenin din ile bilimi savaştırmayın buna hiç gerek yok

yanıt2
yanıt2
Tutankamon Hoca:

Bir tane yanlış göster kitaptan diyorlar al işte nas yanlış cıktı faiz heryerde var faizsiz olmuyormuş :D

yanıt1
yanıt2
Suat Saldıran:

Evrim geçiren bazı soytariler var başka da yok

15
4
yanıtYanıtla
Mehmet Kilinc:

Memleketim Besnide bulunmuş.

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title