Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ, AB Genişleme Komiseri Füle'yle Görüştü

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Komisyonunun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle'yle bir araya geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle'yle bir araya geldi.

Füle, iki saate yakın süren görüşmeyle ilgili yazılı açıklamasında, "Türk yargı sisteminin iyileştirilmesinde işbirliğini sürdürmek konusunda anlaştık. İlk adım olarak ortak bir çalışma gurubu oluşturulacak" bilgisini verdi.

Stefan Füle, Türkiye'nin açıkladığı yeni AB stratejisi uyarınca hazırlanacak eylem planlarını beklediklerini ifade etti.

Adalet Bakanlığı'nın yasama sürecinde şeffaflık ve kapsayıcılığı artırma niyetini memnuniyetle karşıladığını belirten Füle, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığının güçlendirilmesi, yolsuzlukla mücadelenin hızlandırılması ve ceza yargılaması sisteminin etkinliğinin ve örgütlü suçlarla mücadelenin artırılması talebinde bulundu.

Füle, temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü alanlarının öne çıktığı Türkiye'nin yeni AB stratejisini bütünüyle takdir ettiğini ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlallerinin önlenmesi için hazırlanan eylem planını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Stefan Füle, görüşmede gelecek hafta açıklanacak AB ilerleme raporunun da gündeme geldiğini belirterek, yayımlayacakları belgede son 12 ayda Türkiye'de AB yolunda müspet ve menfi gelişmeleri dengeli şekilde yansıtma taahhüdünde bulundu. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Stefan Füle Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title