Haberler

Abhazlar; 28 Ocak'taki 2. Kuruluş Yılı Balo Etkinliği'ne hazır

Güncelleme:

Vadim Harazia Sakarya Abhaz Derneği'nde…

Abhaz Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sakarya Abhaz Derneğini ziyaret Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Başkanı Vadim Harazia; Dernek Oral Kobaş ve Sakarya Üniversitesinde okuyan Abhaz Öğrenciler ile biraraya geldi.

Abhaz Federasyonu yönetimi de hazır bulundu

Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Başkanı Vadim Harazia; beraberindeki Abhaz Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Ceylan, Genel Sekreter Atenur Aksoy, Basın Yayın Halkla İlişkiler Sekreteri Hakan Metin Mercan, STKlar ile Koordinasyon Komisyon Başkanı R. Şamil Ertaş, Gençlik Komisyonu Başkanı Fırat Soyupak, Diasporadan Sorumlu Bölüm Başkanı CansuhLazbaile Sakarya Abhaz Derneği'ni ziyaret etti.

Abhazya'nın en çok beğenilen eseri de geldi

Ziyarette; Sakarya Abhaz Derneğinin 2. Kuruluş Yılı Balo Etkinliği gecesinde açık artırma ile sunulacak olan ünlü Abhaz Ressam Ayüzba Timur'un 2015 yılındaki sergide Abhazya'nın en çok beğenilen eseri seçilen tabloyu da getiren Vadim Harazia; Başkan Oral Kobaş'a teslim etti.Sakarya Abhaz Derneğinin 2. Kuruluş Yılı Balo Etkinliği'ne katılmak için Sakarya'ya gelen heyet, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı gecenin tarihi ertelenirken, ziyareti iptal etmedi. Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör olaylarından dolayı Türk halkı ve Genel Kurmay Başkanlığına başsağlığı dileklerinde bulundu.

SAÜ'de okuyan Abhaz öğrenciler ile görüştü

Ardından Sakarya Üniversitesi'nde Mimarlık, Mühendislik, Uluslararası, Ticaret, İlişkiler, Turizm gibi bölümlerde okuyan Abhaz öğrenciler ile görüşen Vadim Harazia; öğrencilerin aldıkları eğitim kalitesi ve kendi durumları hakkında aldığı bilgi karşısında mutlu olduğunu ifade ederek, bu vesileyle de Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzeffer Elmas'a

teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Üniversitesi Ahmet Ceylan Hakan Metin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title