Haberler

Abhaz Şehit ve Gazilere Madalya

Abhazya Zaferinin 20 yılı anısına düzenlenen 1992-1993 yıllarında Abhazya bağımsızlık savaşına Türkiye'den katılan şehit olanların ailelerine ve gazilere onur madalyası gönderdi.

İnegöl Abhaz Derneğinde düzenlenen törende Abhaz Savaşına katılan İnegöllü Şehit Vedat Akar Kozba'nın kardeşi Necat Akar Kozba'ya ve savaş gazileri Arda Argun ile Münir Kaner Şapsığ'a madalyaları Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç Aşba, Basın Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım Askharaa ve İnegöl Abhaz Derneği Başkanı Erdoğan Akalın Achuzba tarafından törenle teslim edildi.

Abhazfed Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım Askharaa savaş gazisi Münir Kaner Şapsığ'a madalyasını tesliminde"Abhazya savaşı gazilerimiz şehitlerimizin silah arkadaşlarıdır ve onların bizlere emanetleridir, onlar Abhazya'nın ve Abhaz camiasının kahraman evlatları hepsi son nefesimize kadar gönlümüzün en güzel yerinde oturacaklardır" dedi. İnegöl Abhaz Derneği Başkanı Erdoğan Akalın Achuzba ise İnegöl'lü şehidimiz ve gazilerimizle ne kadar gurur duysak azdır onların ata vatanımıza karşı yapmış oldukları fedakarlık sonsuza kadar unutulmayacaktır."dedi.

Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç Aşba "150 yıl önce büyük dedelerimiz çok sevdikleri vatanlarından zorla çıkarılarak sürgüne,göçe uğratıldılar, bu atalarımız son nefeslerine kadar anavatanlarının hasretiyle yeni vatan kabul ettikleri Anadolu toprakları içinde gerektiğinde canlarını esirgemediler, onların torunları olan bizler,onların anlattıkları Kaf dağının ardındaki masalsı ülkelerinin diliyle ve öyküleriyle büyüdük. 22 yıl önce bu madalyaları vermekten onur duyduğumuz kardeşlerimiz bu hikayelerde duydukları Ata Vatanlarına özgürlük bağımsızlık kazandırmak için 1992 yılında Abhazya'ya giderek savaşa katılmışlardır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin yapmış oldukları istiklal ve bağımsızlık savaşı sonrasında bugün adımızı taşıyan özgür ve bağımsız bir vatanımız varsa bu herkesten çok bu kardeşlerimiz sayesindedir, onlarla ve ata vatanımızla övünüyor gurur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Koç Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title