Haberler

Abdurrahman Dilipak: Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı

Güncelleme:

Yazar Dilipak, "İmam hatip okulları siz dininizi öğrenesiniz diye kurulmadı, din adamlarına ihtiyaç vardı ama evdeki hesap çarşıya uymadı." dedi.

Araştırmacı-yazar Abdurrahman Dilipak, "İmam hatip okulları siz dininizi öğrenesiniz diye kurulmadı, dini reforma tabi tutacak modern din adamlarına ihtiyaç vardı, TSE damgalı bir din icat edilmesi gerekiyordu ama evdeki hesapları çarşıya uymadı. Ben çıktım oradan Ahmet Taşgetiren'ler geldi, biz geldik, onun için orayı bombalamaya başladılar." dedi.

"BÖYLE MÜSLÜMANLIK OLMAZ"

Çağrı-Der'in organizasyonunda Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda yaklaşık 500 kişinin katıldığı söyleşinin ilk bölümünde araştırmacı-yazar Hamza Türkmen, araştırmalarını ve son günlerde ülke gündemini meşgul eden değerlendirmelerini aktardı. Türkmen, "Bakıyorsun harp hile formunu Müslümanlığa karşı kullanıyorlar. Bu insanlar neticede İslam dairesi içine koyduğumuz insanlar. Bunun için gündeme alıp konuşuyoruz. Böyle Müslümanlık olmaz. Müslümanlıklarını bu kardeşlerimiz uyarılıp yeniden gözden geçirmelidirler. Bu birlikle İslam adına çok aziz dedikleri din adamlarının söylediklerine değil, Allah'ın söylediklerine amel etmeye davet edilmeliler" dedi.

DİLİPAK: YAŞADIĞIMIZ DÜNYA ÇOK DA ADİL DEĞİL

Söyleşinin ikinci bölümünde ise araştırmacı-yazar Abdurrahman Dilipak, dinleyicilere dünya ve ülke barışı başta olmak üzere ülkede yaşananlarla ilgili değerlendirmelerini aktardı. Dilipak, "Evet yaşadığımız dünya aslında çok da adil bir dünya değil, adalet olmadan barış olmaz. Adalet yokken barıştan söz ediyorsanız bunun adı teslimiyettir. Adalet ve barış yokken asla hiç kimse özgür olmayacaktır.

Bugünkü dünyada, modern dünyada dünyanın gayri safi milli hasılasının yarısı tek başına yaklaşık 300 milyon nüfusa sahip olan Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor. Yılda yaklaşık 31 trilyon dolarlık değer üretiliyor, bunun sadece Amerika'ya giden kısmı 13 trilyon dolar. 1,5 milyarlık İslam dünyasının toplamının gelirinin tamamı sadece Amerika kadar bile değil, böyle bir dünya sürdürülemez. Batılılar bu büyük serveti zekâlarının ve çabalarının, emeklerinin karşılığı elde etmediler. 300 yıl öncesine kadar süren korkunç bir katliam yaşadık, dünyada yaşayan dört büyük ırktan biri yok edildi.

Suriye'de günde kaç kişi ölüyor 50, 100, ortalama her gün 100 kişi öldü desek on günde bin, ayda üç bin, 10 ayda 30 bin, 12 ayda 36 bin, 10 yılda 360 bin.

"İMAM HATİP OKULLARI SİZ DİNİNİZİ ÖĞRENESİNİZ DİYE KURULMADI"

İmam hatip okulları siz dininizi öğrenesiniz diye kurulmadı, dini reforma tabi tutacak modern din adamlarına ihtiyaç vardı, TSE damgalı bir din icat edilmesi gerekiyordu ama evdeki hesapları çarşıya uymadı. Ben çıktım oradan Ahmet Taşgetiren'ler geldi, biz geldik, onun için orayı bombalamaya başladılar. Yoksa hesapta şuydu; sağlıkçıların çocukları, Sünnilerin çocukları sağ partilere ucuz oy verecekler, köye imam olacaklar, komünizm korkusuyla Nurlu Süleyman'ın peşine takılacaklar. Ama olmadı. Hesapları tutmadı."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Taşgetiren Hamza Türkmen Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500

Yorumlar (15)

Tamershumi_tamer@hotmail.com:

Bu ülkede en faz rte ye ondan sonra sana gıcık oluyorum siz sadece devletin kurum ve kuruluşlarını değil dinide kendi çıkarlarınız için kullanıyorsunuz yazıklar olsun

30
20
yanıtYanıtla
FENERLİ KARTALbayramkazim@hotmail.com:

BU ülke dilipak gibi yazarlara kaldı ise vay halimize

18
27
yanıtYanıtla
ferhatfgmemin2006@hotmail.com:

bu ülkenin hangi kafadaki yazarlara siyasetçilere kalmasını isterdin fenerli kardeş...hangi isteyeceğin kişi dilipaktan daha temiz vefalı dürüst yalansız bir adam olacak(yaşayanlardan söyle,ölüler sayıoılmaz)

yanıt0
yanıt0
KİM BİLİRacilhayat@hotmail.com:

Çölaşan gibilerine mi bırakmalılar meydanı,Hııı???

yanıt0
yanıt0
zeyin 27halilokdem75@hotmail.com:

bu adamın türkiyeye ne hizmet ettiğini sorun cevap kocaman bir hiç. operasyon insanı özelliği var. Eyüp camii çıkışlarında elinde megafonla ortalığı karıştırıp sonra da sıvıştığını çok gördük. dini kullanıp saf kitlelerin duygularını kendi hesaplarına kullanan bu kişilere çok dikkat etmek lazım.

13
8
yanıtYanıtla
nottatlg_jack@hotmail.com:

abdurrahman Dilipak BAHSETTİĞİN GİBİ BİR ADAM değildir..tanıyanlar bilir sever.doğrucudur

yanıt0
yanıt0
yavuzyavuzkaramaner@gmail.com:

senin bu ülkeye hizmetin ne onu görelim hiçççç

yanıt0
yanıt0
waybeecaneraslan_bio@hotmail.de:

Bence dogrulari konusuyor.bugun feytullahin okullarininin amaci belli.ve ona benzer bir kac proje halan piyasada malasef...

10
7
yanıtYanıtla
coşkuncos.28@hotmail.com:

İMAMHATİP OKULLARI; İslam dininin TEK ve DOĞRU KAYNAĞI OLAN KURANİKERİM ANLAMI BİLİNEREK ,OKUNUP ANLAŞILSIN,Çeşitli Tarikatlerin,Kaynağını KURANİKERİMDEN almayan,UYDURMA HURAFELERİNDEN HALKIMIZ KURTULSUN..Yüce Allahın Dini temizlensin,Halkımız Cehennem zebanilerinden kurtulsun diye kurulmuştur.ÇOK DOĞRU OLMUŞTUR..İYİKİ VARSIN DİYANET ,İYİKİ VARSINIZ İLAHİYET FAKÜLTESİ MEZUNU DİN ALİMLERİ..Şüphesizki;Yüce dinimiz SİZLERİN OMUZLARIDA YÜKSELECEK ve YÜCELECEKTİR...Cehennem zebanilerinin EN BÜYÜK KORKULARI SİZLERİN MEVCUDİYETİR..

10
6
yanıtYanıtla
yorumsuzizmirli1700@hotmail.com:

bu ülke de akıllı, sağduyulu insanlar da var çok şükür. ağzına sağlık kardeşim..

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title