Haberler

ABD, IŞİD'in Komuta Merkezini Yerle Bir Etti

Güncelleme:

ABD ordusu Irak'ın ikinci en büyük barajının bulunduğu Anbar iline ilk kez hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda IŞİD'in komuta merkezi tahrip edildi.

Abd ordusu Pazar günü Irak'ın batısında Haditha barajını ele geçirme girişiminde bulunan IŞİD militanlarına karşı beş hava saldırısı düzenledi. Irak'ın ikinci en büyük barajının bulunduğu Anbar iline ise ilk kez saldıran ABD ordusu, IŞİD'in komuta merkezini yerle bir etti.

YAŞAMSAL ÖNEM TAŞIYOR

Bölge için önemli su ve elektrik kaynağı oluşturan barajın halen Irak'ın kontrolünde kalmasının sağlandığı belirtilirken, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel barajın güvenliğinin sağlanmasının yaşamsal önem taşıdığını söyledi. Hagel, IŞİD militanlarının barajı ele geçirmeleri durumunda Irak'ın içinde bulunduğu tehlikeden çok daha büyüğü ile yüz yüze kalacağını belirtti.

"IŞİD KOMUTA MERKEZİ TAHRİP EDİLDİ"

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM, operasyonların Cuma'dan bu yana düzenlendiğini, harekata pilotlu ve pilotsuz uçakların (İHA) katıldığını açıkladı. Bugüne kadar saldırılarda Erbil ve Musul yakınlarındaki IŞİD mevzilerini ve askeri araçlarını hava saldırısıyla hedef alan ABD, Irak'ın ikinci en büyük barajının bulunduğu Anbar iline ilk kez hava saldırıları düzenledi. CENTCOM tarafından yapılan açıklamada IŞİD'in elindeki dört Humvee araç, iki uçaksavar taşıyan dört zırhlı araç, bir IŞİD komuta merkezi ve iki saldırı üssünün tahrip edildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Chuck Hagel Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (15)

batmanlı ahmet:

bir yandan kürt güçleri diğer yandan abd vay ış itçilerin haline cehennemin kapıları ardına kadar açılmış o din ve insanlık düşmanları yaratıklar için bugün duyduğum en güzel haberdi bu. . .

28
66
yanıtYanıtla
gece kusu:

Geri zekali irz düsmanlari!!! Azdikca azdilar harici itler! Hic kan emici emperyalist ABD itlerine birgün hak verecegimi tahmin bile edemezdim ama bu konuda yüzde yüz hak veriyorum. Gebertin gercek isid kafirlerini.

12
54
yanıtYanıtla
SELİM:

AMERİKA EL ATTIYSA IŞID BİTMİŞTİR. . AMERİKA VE ALMANYA GÜCLÜ ÜLKELER. . BÜYÜK İHTİMAL PKKYADA BU ÜLKELER DESTEK VERİYOR O YÜZDEN PKK BİTMEDİ BÜYÜK BİR OYUN VAR.

22
35
yanıtYanıtla
memo:

ulan it sürüsü sen cami kafa türbe tecavüz yıkıp öldürmelemi mükellefsin it sürüsü vu abd vur allah yardımcınız olsun

22
32
yanıtYanıtla
ğülcan:

ohhhhhhhhh süper olmuş ışıt geberinnnnnnnn

28
19
yanıtYanıtla
zie:

ğ nedir lan hırbo

yanıt0
yanıt0
Turan:

Kürtler gine klavye başında bir gün gidecek ABD o topraklWr gine müslümanların olacak

9
15
yanıtYanıtla
insanoglu:

Haydi ASLANLARIM bu kafirlerin kökünü kaziyincaya kadar Yüce Allah Yar ve Yardimciniz olsun. O serefli elleriniz dert görmesin.

14
3
yanıtYanıtla
ahmet:

1991 den bu yana bombalıyor ve oldürüyor daha kaç yıl bombalar oldürür acaba

10
4
yanıtYanıtla
ŞEYTAN:

Allah bu yobazların başından ABD yi eksik etmesin. AMİNNNNNNNN

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title