Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Nijerya'da ABD büyükelçiliği konvoyuna saldırıyı kınadı

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Nijerya'nın Anambra eyaletinde, ABD büyükelçiliği çalışanlarına yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Nijerya'nın Anambra eyaletinde, ABD büyükelçiliği çalışanlarına yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Anambra eyaletine insani yardım faaliyetleri için giden ABD büyükelçiliği çalışanlarının bulunduğu konvoya yapılan ve 4 kişinin öldüğü saldırı üzerine yazılı açıklama yapan Blinken, Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Sorumluları adalete teslim etmek için Nijeryalı adli ve güvenlik mevkidaşlarımızla yakın bir şekilde çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Blinken, ABD büyükelçilik çalışanlarının Anambra'da sel felaketi üzerine ABD tarafından finanse edilen bir yardım projesi için bölgede olduğu bilgisini verdi.

ABD'li bakan "Henüz saldırının nedeni bilinmiyor ancak şu anda Misyonumuza yönelik kasıtlı bir saldırı olduğuna dair emare yok." ifadelerine yer verdi.

Anambra eyaletine insani yardım faaliyetleri için giden ABD büyükelçiliği çalışanlarının Ogbaru bölgesinde uğradığı saldırıda 2 ABD elçiliği yerel personeli ve 2 polis öldürülmüş, 3 kişi kaçırılmıştı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Nijerya'nın güneyinde terör örgütü Biafra Yerli Halkları (IPOB) tarafından zaman zaman bu tür saldırılar düzenleniyor.

Biafra halkının, Nijerya'nın güneyinde bağımsız Biafra devletini kurma talebiyle ayaklanması üzerine 1967'de çıkan iç savaşta milyonlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkenin güneydoğusunda 1967'de kurulan Biafra Cumhuriyeti, iç savaş sonunda yeniden Nijerya'nın egemenliği altına girmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Abd Büyükelçiliği Antony Blinken Nijerya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title