Haberler

ABD'den dikkat çeken Türkiye çıkışı! Tahıl anlaşmasını dünya için "vazgeçilmez" olarak niteleyip teşekkür ettiler

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin dünkü grup toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme üzerine Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı arayarak dün saat 12.00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden planlandığı gibi devam edeceğini bildirdiğini açıkladı.

PRICE TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan'ın verdiği müjde büyük ses getirirken ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya'nın yeniden Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasına dönmesindeki rolünden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Price, Rusya'nın Ukrayna tahıl ve tahıl ürünlerinin dünyaya ihraç edilmesini kolaylaştıran Birleşmiş Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'na dönmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

ANLAŞMAYI DÜNYA İÇİN "VAZGEÇİLMEZ" OLARAK NİTELEDİ

Sözcü bu anlaşma sayesinde şu ana kadar 10 milyon metrik ton tahılın Ukrayna'dan çıkarıldığını hatırlatarak, anlaşmayı dünya için "vazgeçilmez" olarak niteledi. Türkiye'nin Tahıl nakliyatının yeniden başlamasındaki rolüne dikkat çeken Price, bir soru üzerine "Türk müttefiklerimizin çabalarını derinden takdir ediyoruz. Aslında Türkiye'yi ve BM Genel Sekreterine müteşekkir olduğumuzu söyledim. Bu anlaşmayı Genel Sekreter Guterres hazırladı ama başta Türkiye'nin kritik desteği ve daha sonra Ukrayna'nın, son olarak da Rusya'nın mutabık kalması ile oluştu. Genel Sekreter ve Türkiye'nin bu anlaşmayı tekrar rayına sokmasına müteşekkir ve minnettarız" ifadelerini kullandı.

ABD'den dikkat çeken Türkiye çıkışı! Tahıl anlaşmasını dünya için 'vazgeçilmez' olarak niteleyip teşekkür ettilerABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price.

ETİYOPYA'DAKİ ATEŞKESİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Price, diğer taraftan Etiyopya ile Tigray Halk Kurtuluş Örgütü (TPLF) arasında yapılan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Başta Afrika Birliği ve birliğin dönem başkanı Güney Afrika Cumhuriyeti olmak üzere anlaşmanın sağlanmasında rol oynayanlara teşekkür eden Price, ABD'nin Etiyopya'daki barışa olan bağlılığını yineledi. Price, ABD'nin gözlemci olarak Güney Afrika'daki görüşmeleri takip ettiğini ve görüşmeler destek verdiğini dile getirdi.

YENİ İSRAİL HÜKÜMETİNİN LÜBNAN'LA DENİZ SINIR ANLAŞMASINI BİTİRME OLASILIĞINI GEÇİŞTİRDİ

Eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yeni hükümeti kurabileceği ve seçim sürecinde İsrail'in Lübnan'la imzaladığı deniz sınırı anlaşmasına feshedeceğini söylediği hatırlatılarak sözcüye ABD'nin bu anlaşmaya herhangi bir güvence verip vermediği ve bu anlaşmanın iptal edilmemesi için ne yapacağı soruldu. Price, İsrail'de hükümetin henüz kurulmadığını, bu konuda spekülasyon yapmak istemediğini ancak anlaşmanın her iki ülkenin menfaatine olduğunu söyledi. ABD'nin deniz sınırı anlaşması ile ilgili güvence verdiği sorularını yanıtlamayan Price, Washington yönetiminin sadece taraflar arasında aracı olduğunu, anlaşmanın uygulamasını görmek istediklerini ve bunun için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Türkiye Rusya Haberler

500

Yorumlar (10)

ERKAN ÜNAL:

Bu tahıllar avrupaya sevk ediliyor,bizde yalakalık yapacaz diye putini ikna etmeye çalışıyoruz,bırakın aç kalsınlar şimdiye kadar dünyayı somurduklerine saysinlar

66
25
yanıtYanıtla
Halit:

kardaş bu tahılın yarısına yakınını biz aldık biliyormusun tabi genelde işleyip ihraç ediyoruz

yanıt28
yanıt5
Demir Acer :

ERKAN ÜNAL:sen icini serin tut senin bahsettigin somurgeci ab ulkeleri inan gelecek 50 yil icin stoklarini saglama almislardir, fazla tahil goz cikarmaz.)))

yanıt3
yanıt2
Muhammed Nazif Dusunceli:

Erkan hazımsızlık kötü seni iyi anliyorum:))

yanıt0
yanıt0
Demir Acer :

he he tamam en buyuk biziz

26
44
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

büyük devletler kimseye hesap vermez kimsenin ayağına gitmez şerefli türk askerinin başına çuval geçirenlerle muhatap olmaz atatürk hiç bir zaman ülkesinin bu şekil aşağılanmasına göz yummadı

27
34
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

Ne sacmalamissin sen yazdığını anladinmi?

yanıt3
yanıt2
seyfullah aydın:

siz anlamasanızda anlamamazlıktan gelsenizde olur hiç farketmez anlayan anladı dediğimi bu bana yeter

yanıt3
yanıt0
Umit Cetin:

dünya lideri olmak bunu gerektirir dünya örnek alıyor cumhurbaşkanımızı

12
10
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

kendi ülkemiz dışında tüm ülkelere iyilik yapıyoruz

0
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title