Haberler

9 Ülkenin Gençleri, Sakarya'yı Gezdi

Güncelleme:

"Kim Olursan Ol Yine Gel" Projesinden memnun kaldılar.

"Kim Olursan Ol Yine Gel" projesiyle, 8 farklı ülkeden Sakarya'ya gelen 27 yabancı genç; ülkelerine döndükten sonra, yaklaşık 1 hafta kaldıkları Adapazarı'nda, gördükleri yakın ilgiyi, yolladıkları final manifestosuyla anlattı.

Adapazarı Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programları Eylem Seminerleri kapsamında yürütülen "Kim Olursan Ol Yine Gel" projesiyle, 8 farklı ülkeden Sakarya'ya gelen 27 yabancı genç; bir hafta boyunca hem şehir hem de katılımcılar arasında büyük beğeni topladı. Kaldıkları altı günlük program sonrası ülkelerine dönen gençler; özetle hazırladıkları manifestoyla düşüncelerini dile getirdi. Manifestoda şu bilgiler yer aldı:

Türk İnsanı Çok Dost Canlısı

"Proje adı kendisiyle tamamen örtüştü ve tema mükemmel şekilde işlendi. Türk insanı çok dost canlısı, nazik ve misafirperver. Bu yüzden birbirimizi uzun zamandır tanıyormuş gibi hissettik. Proje sayesinde bir kez daha katılımcıları birer insan olarak görme fırsatı yakaladık; kimin nereden geldiği hiç önemli değildi, birbirimize, kültürlerimize, inançlarımıza değer vererek kültürlerimizin zenginliklerini ortaya çıkardık.

Deneyimlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Bu bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Son olarak tüm Adapazarı'na bizi bu şekilde karşıladıkları için teşekkür ettiğimizi belirtmek isteriz. Tüm katılımcılar ve proje ekibi ile tekrar yeni ortaklıklar geliştirmeyi çok istiyoruz. Bunu bir son değil yeni deneyimlerin bir başlangıcı olarak görüyoruz. Son olarak ise "kim olursak olalım çok iyi karşılandık. Buradan mutlu ayrılıyoruz. Görüşmek üzere."

Projeye Teşekkür

Proje koordinatörleri Serhat Kılıç, Aykut Akdeniz ve Fatih İbrahimbaş ise şunları belirtti: "Bu şekilde iyi sonuç alınmasında ve konuklarımızın bu derece kendilerini iyi hissetmesinde katkısı olan başta Adapazarı Belediye Başkanı Sayın Süleyman Dişli' ye, bu girişimimize destek verip tüm imkanları sağlayan Dış İlişkiler Müdürü Kadir Çağırıcı'ya, ilgi gösteren tüm belediye personeline, Karakamış Muhtarı Adil Kaplan ve tüm Karkamış halkına, Arya Otel, Sapanca Göl Park, Şelale Döner, Beyzade Cafe, İki Lokma, Beylik Kebap, Orman Park, Köfteci İsmail'e, sponsorluğu ve hediyeleri için Derman Bitkisel, Besa Besa,ve Fits Oil'e aynı zamanda tüm şehir halkına teşekkür ediyoruz.

Gelecek projelerimizde yeni kurduğumuz Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneğimiz üzerinden mart ve nisan aylarında Sırbistan Niş, Makedonya ve Malta'da Sakarya ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kültürlerarası projelerimizin tüm hızıyla devam ettiğini ve edeceğini de buradan belirtmek istiyoruz" (Levent CANDAN / SAKARYA)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title