Haberler

65 saat sonra kurtarılan Zübeyde, enkaz altında bile kardeşini düşündü: O daha minik, ölebilir

Üst üste gerçekleşen depremlerin ağır hasar verdiği Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarında yürek ısıtan anlar yaşandı. 8 katlı Telbisoğlu Apartmanı'nın enkazından 65 saat sonra çıkarılan 6 yaşındaki Zübeyde, en zor anında da kardeşini düşündü. Zübeyde'nin kendisini enkazdan çıkaran İHH İnsanı Yardım Vakfı ekibine, "Kardeşim minik ölebilir" demesi yürekleri yaktı.

7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ağır yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş'ta ekiplerin arama kurtarma çalışması aralıksız devam ediyor.

DUYGULANDIRAN ANLAR

Depremin yerle bir ettiği 8 katlı Telbisoğlu Apartmanı'nın enkazında mahsur kalan 6 yaşındaki Zübeyde'nin onu kurtaran İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerine söyledikleri, hem hüzünlendirdi hem de tebessüm ettirdi.

"KARDEŞİM MİNİK, ÖLEBİLİR"

Enkazdan 65 saat sonra çıkarılan küçük Zübeyde, İHH ekiplerine, "Ama kardeşim minik. Ölebilir" dedi. Kardeşi Mevlüt Talha'nın yerini tarif eden Zübeyde'ye ekipler, "Tamam. Seni çıkaralım ona da bakacağız" diye yanıt verdi.

"BEN YAŞIMI UNUTTUM"

İHH ekibi, Zübeyde'ye, "Aferin sana. Harikasın. Sen olmasan hiçbir şey yapamıyor bunlar" diye moral verdi. Yaşını soran ağabeylerini Zübeyde, "Ben yaşımı unuttum" sözleriyle yanıtladı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Kahramanmaraş İHH Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

ekrem celebi :

kardeşi kurtuldumu?

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title