Haberler

6,6'lık depremin ardından milyonluk rezidanslar oturulamayacak hale geldi

Güncelleme:

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından eski binaların yanı sıra yeni yapılan milyonlarca liraya mal olan daireler de hasar gördü.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege Bölgesi'ndeki birçok ilden hissedilen depremde şu ana kadar 17 kişi hayatını kaybetti, 763 kişi yaralandı. İzmir'deki korkunç depremin ardından milyonlarca liraya satılan rezidansların hasarlı hali görenleri korkuttu.

SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Depreme dayanıklı olduğu söylenerek milyonlarca liraya satılan evler, büyük hasar gördü. Deprem sonrasında binanın içine giren vatandaşlar, korkulu bir şekilde milyonluk dairelerin ne hale geldiğini saniye saniye kaydetti.

6,6'lık depremin ardından milyonluk rezidanslar oturulamayacak hale geldi

KORKUNÇ DEPREM, 15.68 SANİYE SÜRDÜ

Türkiye saati ile 14:51'de merkez üssü Ege Denizi, 17.26 km Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 16.54 km derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey Payamli köyüne uzaklığı 23.38 km saptandı. Ana şoktan, 18:00'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 3.3 ile 4.8 arasında değişen 19 artçı deprem kaydedildi. Depremin süresi ise ilk hesaplamalara göre 15.68 saniye olarak belirlendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Seferihisar İzmir Ege Haberler

500

Yorumlar (36)

asabi:

cumhurbaşkanı istanbuldan izmire çıkıp gelmiş tütm kurumlar alarm pozisyonunda seferber almış bu durumda dahi siyaset yapan erdoğanı eleştirmek için afeti dahi kullanan insanlar var ALLAH devletimize zeval vermesin 99 gölcük depreminde yabancı devletten gelen yardımları memur maaşını ödemek için kullanan koalisyon dönemi yok rabbim afetlerden milletimizi korusun umursamaz Z Kuşağınada akıl fikir versin

24
22
yanıtYanıtla
asabi kardeş;:

sen de 99 depremi üzerinden o zamanki koalisyon dönemini eleştiriyorsun ölüm, yıkım üzerinden geçmiş zamanla alakalı doğruluğu tartışılacak şeyler söylüyorsun bu yaptığın hak ise bugün insanlar istedikleri insanı hür bir şekilde eleştire bilir bunun hesabını sormak ta sana kalmaz HADDİNİ BİL. . . . (istediğin kadar kendini yırt gelecek o beğenmediğin Z kuşağına ait bize değil)

yanıt11
yanıt10
çok konuşma:

tatava yapma, alırım asabiyetini

yanıt0
yanıt0
MERTER:

Küresel Salgında; ''Maske, Mesafe, Temizlik'' Depremde; ''Çök, Kapan, Tutun'' Yıl olmuş 2020. . Bilimin geldiği son nokta. Güler misin, ağlar mısın durumları işte. Müteahhitlere söz geçiremeyince, vatandaş ile alay ediilyor işte, çök, kapan vs diye. Deprem öldürmez, ''Sorumsuz Müteahhit'' öldürür, Bu müteahhitlere göz yuman ''sistem'' öldüürür. NOKTA.

30
3
yanıtYanıtla
Ccc:

Çöken yapılar eski yapılar deprem yönetmeliğine uygun olanlarda bir şey yok sistem gereği 2001 sonrası yapıları alın

yanıt0
yanıt3
ali:

Her depremde böyle birileri ölmek zorunda mı? Bu çürük binaları yapanları ömrü boyu hapse atın kasten öldürmeye teşebbüsten.

25
3
yanıtYanıtla
KAMİL:

çok fazla müteahhit var hepsi korunuyor sahtekar düzenbaz sürüsü bunlar

18
1
yanıtYanıtla
müteahhitler binadan kaç yıl sorumlu ?:

Kentsel dönüşüm olan yerlere dikkat etmek lazım bazı firmalar rant peşinde insandan çok parayı düşünüyor İstanbul Avcılar da son durum bu şekilde denetimler yine tam yapılmıyor.

13
1
yanıtYanıtla
müteahhitler binadan kaç yıl sorumlu ?:

Devlet yeni yapılarda mimarından mühendisine ruhsatı veren belediye başkanlarına kadar hesap sorması gerekir.

13
1
yanıtYanıtla
CEM:

Bunları yapan firma veya şahısların isimleri bakanlık sitesinden yayınlansın

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title