Haberler

58 Yaşındaki Satılmış Şahin Asker Oldu

Engelliler Haftası nedeniyle 86 engelli vatandaş bir günlük askerlik yaptı.

Engelliler Haftası nedeniyle 86 engelli vatandaş bir günlük askerlik yaptı. Küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle engelli kalan ve Kalecik'te yaşayan 58 yaşındaki Satılmış Şahin, en yaşlı asker olarak tezkeresini aldı.

Mamak MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen programda, engelli vatandaşlar davul ve zurna ile karşılandı. Doyasıya geçen engelli gençler, daha sonra askeri üniformalarını giyerek temel askerlik eğitimi aldı. Törene katılan EDOK Komutanı Tahir Bekiroğlu tören kıtasını selamladı. Temel askerlik eğitimini tamamlayan 86 engelli asker yemin etti. Birliğe ilk katılan asker Mertcan Demirel yaş kütüğüne plaket çaktı ve ailesine katılış belgesi verildi. Yemin eden askerler adına 6. Özel Eğitim Grubu erlerinden Tolgahan Tanay bir konuşma yaptı. Tanay, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sizler bugün bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl asker olunacağını gösterdiniz ve ispat ettiniz. İşte Türk evladı budur. Asker doğar asker ölür. Sizler Yahya Çavuşlarsınız, Seyit Onbaşılarsınız, Ulubatlı Hasanlarsınız, Hasan Tahsinlersiniz, Mehmetçiksiniz, Atatürk'ün askerlerisiniz. Sizin abideleşmiş duruşunuz, vatan, millet, bayrak, askerlik aşkıyla çarpan yüreğiniz vatanımızın teminatıdır. Sizler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti ile sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edecektir."

Tanay'ın konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Geçiş töreninin ardından yemin etme töreni sona erdi. Askerler aileleriyle birlikte asker karavanasından öğle yemeği yedi.

Küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle engelli kalan ve Kalecik'te yaşayan 58 yaşındaki Satılmış Şahin de, en yaşlı asker olarak tezkeresini aldı. Satılmış Şahin'in ablası Güler Ortakçı, böyle bir günün düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mutlu ve huzurlu olduklarını ifade eden Ortakçı, kardeşinin asker olmasının bugüne nasip olduğunu ve 58 yaşında askerlik yaptığını söyledi. Askeri üniforma içinde kardeşini görünce duygulandığını belirten Ortakçı, "Normal bir şekilde asker olsa daha iyi olurdu. Onun için biraz hüzünlüyüm ama diğer yandan da sevinçliyim" dedi.

Askerlik görevini yerine getiremediği için üzüldüğünü kaydeden zihinsel engelli Buğra Türedi, "Ben iyi hissediyorum. Her zaman mutluyum. Biraz da heyecan var. Askeriyede en çok eğitimleri merak ediyordum. Burada selam durmayı, yürüyüşleri ve silah tutmayı öğrendim" ifadelerini kullandı.

Anne Mülkiye Türedi ise, oğlunun asker olacağı anı hep beklediğini ve bu anı yaşadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Türedi, "Sevinçliyim. Onur duyuyorum. İyi ki böyle bir program düzenlendi. Oğlumu askeri üniforma ile görünce çok duygulandım, sevinç göz yaşları döktüm. Bir gün de olsa çocuğum asker oldu ve içimde ukde kalmadı" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Tahir Bekiroğlu Kalecik Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title