Haberler

45 girişimci seçildi; eğitimler başladı

Güncelleme:

Beykent Üniversitesi Rota Girişimcilik ve Kulukça Merkezi'nin ilk girişim hızlandırıcı programı olan Beykent Inovathon, 45 girişim ve fikir sahibi ile 'Hızlandırma Programı'na başladı.

Beykent Üniversitesi Rota Girişimcilik ve Kulukça Merkezi'nin ilk girişim hızlandırıcı programı olan Beykent Inovathon, 45 girişim ve fikir sahibi ile 'Hızlandırma Programı'na başladı.

Beykent Üniversitesi ROTA Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi, 45 girişim ve 10 eğitmenle Inovathon Hızlandırma Programına başladı. Program boyunca eğitim alacak ve prototiplerini geliştirecek olan girişimciler, olgunlaştırdıkları iş fikirlerini jüri önünde sunmak için hazırlanıyor.

"GEREKLİ BÜTÜN DESTEKLERİ VERECEĞİZ"

İnovasyon ve teknoloji tabanlı, üniversite çıkışlı girişimlerin Türkiye'de sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Beykent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kurt, "Gençlerimizi katma değeri çok yüksek olan bu alanda erken yaştan itibaren heveslendirmek ve ardından içlerinden gerçekten iyi iş fikrine sahip olanlara ihtiyaç duydukları temel eğitimleri vererek, şirket kurmak isteyenlerin şirketleşme sürecinde onlara gerekli hizmetleri tek kanaldan sunmak için Beykent Üniversitesi Rota Girişimcilik ve Kulukça Merkezi'ni kurduk. Çekirdekten bir kuluçka şirketi olarak kurulan bu şirketlerin, büyüyüp globalleşmesi yolculuğunda onlara gerekli bütün destekleri vereceğiz" diye konuştu.

"100 GİRİŞİMCİDEN 45'İ SEÇİLDİ"

Merkezin kuruluşunda Synergia Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile iş birliği yaptıklarını belirten Dr. Kurt, "Bu iki kurumun iş birliği ile bu sayede üniversite çıkışlı teknolojilerin geliştirilmesi ile alakalı faaliyetlere başladık. Bu faaliyetlerin ilki doğal olarak kimde ne tür güzel fikirler var bunların derlenip toparlanması üzerine oldu. Bu vesile ile içinde girişimcilerin hayatını kolaylaştıracak çeşitli ödüllerin de bulunduğu Beykent Inovathon Girişimcilik Hızlandırma Programı çağırısına çıktık. 100 girişimci başvurdu ve içlerinden 45 girişimci seçildi" dedi.

Seçilenlerin 2 hafta boyunca çeşitli eğitimlere katılacağını ifade eden TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kurt, "Sektör profesyonelleri ile gerçekten İnovasyon tabanlı girişimcilik alanında tecrübe sahibi uzman kişilerin eğitimleri ile 2 haftalık bir kamp dönemi geçirecekler. Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nin de katkılarıyla kamp döneminin ardından, girişimcilerden başarılı olanlar ödüllendirilecek ve şirket süreçlerine başlayacağız" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beykent Üniversitesi Beykent Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title