Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Birecik'te Coşkuyla Kutlandı

İşgal güçleri tarafından esaret altına alınmak istenen Türk milletinin bağımsızlık yolunda attığı en önemli adımlardan biri olan 30 Ağustos Zaferi, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos 1922'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan "Başkomutanlık Meydan Muharebesi"nin (Büyük Taarruz) 95. yıl dönümü dolayısıyla Birecik Hükümet Konağı bahçesinde tören düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, Kaymakam Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Yener Umul ve Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı'nın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Çetin Şahin'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden programda, gazi yakını Emin Necati Kan'ın yaptığı konuşma ve okuduğu şiir, törene katılanlara duygu yüklü anlar yaşattı. Daha sonra, 11 Temmuz İlkokulu ve Emin Saygın İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Kaymakam Kadir Perçi'nin makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Törene; İlçe Jandarma Komutanı Harun Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Coşkun Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar, CHP İlçe Başkanı Sakıp Yaşar, MHP İlçe Başkanı Ömer Güneş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile çok sayıda Birecikli katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Kadir Perçi Birecik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title