Haberler

25 Yıl Ceza Alan Tutuksuz Sanık, Hastaneye Gidince Yakalandı

- BURSA'da çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan 19 yaşındaki Gökhan Hasırcık'ın hastaneye kaldırılmasını engellediği için kan kaybından ölümüne neden olmaktan 25 yıl hapis cezasına mahkum olan tutuksuz sanık 24 yaşındaki Emin Demirciler, tedavi...

- BURSA'da çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan 19 yaşındaki Gökhan Hasırcık'ın hastaneye kaldırılmasını engellediği için kan kaybından ölümüne neden olmaktan 25 yıl hapis cezasına mahkum olan tutuksuz sanık 24 yaşındaki Emin Demirciler, tedavi olmak için hastaneye gidince, polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Demirciler, işlemlerinin ardından cezaevine konuldu.

Merkez Osmangazi İlçesi Cemal Nadir Caddesi'nde 28 Ocak 2009 gecesi, Gökhan Hasırcık, boş bira şişelerini tekel bayiine vermek isteyen 27 yaşındaki Sedat Karagöz ile arkadaşları Emin Demirciler ve Sercan Aziz Lafoğlu ile omuz atma yüzünden tartıştı. Daha sonra kavgaya dönüşen olayda, Sedat Karagöz, cebinden çıkardığı bıçakla Gökhan Hasırcık'a saldırdı. Karın ve sırt bölgesine aldığı 6 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Hasırcık'a Emin Demirciler'in yerde tekme atıp çöp kovasıyla vurduğu iddia edildi.

İddiaya göre Hasırcık, Demirciler ve Lafoğlu'nun saldırgan davranışları nedeniyle olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından zamanında hastaneye kaldırılamadı. Polisin müdahalesi sonucu Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hasırcık, aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi.

Cinayetten sonra yakalanan şüphelilerden Sedat Karagöz tutuklanırken arkadaşları Emin Demirciler ve Sercan Aziz Lafoğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan Sedat Karagöz 15 yıl, 'cinayete iştirak'le suçlanan Emin Demirciler 7 yıl, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Sercan Aziz Lafoğlu ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın ardından dava dosyasını inceleyen Yargıtay, verilen cezaları yetersiz buldu, sanıklardan Sedat Karagöz'ün 25 yıl, yaralı gencin hastaneye getirilmesini engellediği için kan kaybından ölümüne neden olmakla suçlanan Emin Demirciler ile Sercan Aziz Lafoğlu'nun da yine 'kasten adam öldürmek' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası ile tekrar yargılanmasını istedi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar yargılanan Sedat Karagöz ile tutuksuz sanıklar Sedat Karagöz ile Emin Demirciler 25'er yıl, Sercan Aziz Lafoğlu ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Verilen bu ceza, Yargıtay tarafından da onandı.

Polis tarafından aranan ve grip olan Emin Demirciler, çalıştığı fabrikadan izin alıp muayene olmak için Muradiye Devlet Hastanesi'ne gidince, 'geçici ikametgah yerleri kimlik bildirme projesi' kapsamında, yeni ev adresi kayıtlara düşünce adresi belirlendi. Eve giden polis ekipleri, raporlu olan Demirciler'i gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen Demirciler, tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. - Bursa / Yıldırım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muradiye Devlet Hastanesi Sedat Karagöz Osmangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title