Haberler

22 Temmuz Davası" Başladı (1)

"22 Temmuz Soruşturması" kapsamında tutuklanan aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 143 sanığın yargılanmasına başlandı.

"22 Temmuz Soruşturması" kapsamında tutuklanan aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 143 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul Adaley Sarayı'nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada aralarında eski Emniyet Müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 23 tutuklu sanık ile 5'i başka suçtan tutuklu toplam 100 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmaya aralarında sanatçı Fulden Uras ve Gazeteci Latif Erdoğan'ın da bulunduğu davanın bazı "müştekileri" katıldı. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek iddianamenin kabul kararını okudu. Kimlik tespiti yapıldıği sırada oturduğu yerden bağıran tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, sanıklara hitaben "Açık adres vermeyin. Sizler yıllarca terörle mücadele ettiniz. Kime güveniyorsunuz. Görmüyor musunuz burada söyledikleriniz medyada yayinlaniyor?" dedi Mahkeme Başkanı Civelek müdahale etmeyin" diyerek Yılmazer'in uyardı. Yılmazer de "Sizin müdahale etmeniz lazim bu arkadaslar yillarca terörle mücadele etti" diye konuştu. Mahkeme Baskanı Civelek de "Sanık 'vermiyorum der' zorla adres yazdiracak degiliz" diye cevap verdi. Tekrar söz alan Yılmazer "Bu ülkenin birlik ve beraberliğini düşünmüyor musunuz?. sayfa sayfa yayinlaniyor" ifadelerini kullandi. Duruşma sanıkların kimlik tespitiyle devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Fuat Yılmazer Erol Demirhan Fulden Uras İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title