Haberler

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19.Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında engellilere film gösterimi yapıldı.

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında engellilere film gösterimi yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, film gösteriminde gözlerine siyah bant takarak yer aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana'nın

'engelsiz mekan'larından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda engellilere yönelik film gösterimi gerçekleştirildi. Programda gözlerine siyah bant takarak yer alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, film gösteriminden önceki konuşmasında, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Engellilerin kullanmadığı hiçbir mekan bizim değildir. Engellilerin katılmadığı hiçbir etkinlik de tam değildir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını gözlerine siyah bant takarak yapan Aldırmaz, filmi de aynı şekilde takip etti.

Bu arada, görme engelli Cüneyt Arat adlı öğrencinin Zihni Aldırmaz için yazdığı şiiri okuması salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Festival kapsamında engelliler için Selçuk Aytemiz'in yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oynadığı "Çalgı, çengi" adlı filmin gösterimi yapıldı. Film, görme engelliler için sesli betimleme yöntemi ile işitme engelliler için de alt yazılı gösterildi.

Film gösteriminde Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve çeşitli engelli dernek temsilcileri ile çok sayıda engelli yer aldı.

-"Ana Dilim Nerede" filminin galası yapıldı

Bu arada 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında "Ana Dilim Nerede" filminin galası da yapıldı.

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın 14 finalisti arasında yer alan Veli Kahraman'ın "Ana Dilim Nerede" filminin galası, görüntü yönetmeni Metin Dağ'ın katılımıyla Cinemaximum'da yapıldı. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği galadan sonra izleyiciler filmi güzel bulduklarını açıkladı.

Görüntü yönetmeni Metin Dağ, sinemaseverlerin ilgisinden memnun olduğunu belirterek, "İlgiden gayet memnunum. İzleyicilerin sorularıyla katkıda bulunması da hoştu" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Volkan Kaşık

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Zihni Aldırmaz Metin Dağ Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title