Haberler

120 Girişimciye KOSGEB Sertifikalarını Törenle Verildi

KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü ile Kurtalan Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi A.S.O Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 120 girişimci adayına sertifikalarını düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül, Ak parti Kurtalan ilçe başkanı Faris Akgül, Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faysel Polat, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Taşkıran ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç katıldı.

ilçe Kaymakamı Musa Üçgülde yaptığı konuşmada bu tür faaliyetleri önemsediklerini ilçemizin yeni girişimcilere ihtiyacının olduğunu, bu eğitimler ile yeni girişimciler ve yeni işletmelerin açılmasını istediklerini, yeni açılacak işletmelerin ilimizde istihdama katkısı olacağını umduğunu söyledi.

KOSGEB İl Müdürü Ömer ERKILIÇ ise yaptığı açıklamada; girişimci kültürünün oluşmasını, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunların temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını belirti. ERKILIÇ, girişimci adaylarımız yeni işletme kurdukları zaman KOSGEB olarak 50 BİN TL (geri ödemesiz) üst limitli HİBE ve 100 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteği verdiklerini, ayrıca kadın ve engelli girişimcilere %20 pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Musa Üçgül Taşkıran Kurtalan Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title