Haberler

10. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Ağrı'da, "Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe" sloganıyla bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı.

Ağrı'da, "Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe" sloganıyla bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Eğitim Koordinatörü Mahmut Oğuz, Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 203 ülkeden 114 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Programın bu yıl 20 farklı ülkede ve Türkiye'de 50'den fazla şehirde gerçekleştirdiğini belirten Oğuz, "Amacımız uluslararası öğrencilerin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi, öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ve kendi ülkelerini gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtmalarını sağlamaktır." dedi.

Oğuz, Türkiye'de 114 bin uluslararası öğrencinin lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz bu öğrencileri misafir olarak görüyoruz. Medeniyet değerlerimiz ve geleneklerimiz, ilim için yola çıkan insana destek olmayı öğütlemektedir. Bu sebeple öncelikle ülkemize gelen öğrencilere yabancı değil misafir olarak görüyoruz. Dünyanın öğrencisi Türkiye'dedir ve Türkiye, Türkiye'den büyüktür. Buluşmamızın bu yılki sloganı 'Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe'. Dünyanın tüm renkleri ülkemizde buluşmuş, kardeş olmuş, biz bir milletiz sözünü müşahhas hale getirmiştir. Bu organizasyonda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut da öğrencilere seslenerek, "Kendinizi iyi yetiştirin. Sadece kendi alanlarınızla ilgili değil bütün alanlarla ilgili bu toplumun insani özelliklerini, medeniyetini kendi medeniyetinizle yoğurun ve o şekilde yeni hayatınıza bir düzen verin çünkü biz kalpten kalbe, gönül ilişkisi kurduğumuz bu kardeşlerimizi birer elçi olarak görüyoruz. Bu kardeşlik hukuku ile beraber elçilik vazifemizi ne kadar iyi yaparsak o kadar başarılı oluruz, mutlu oluruz." diye konuştu.

AİÇÜ'de eğitim gören yabancı öğrencilerin dans gösterileriyle devam eden etkinlikte, kurulan stantlarda ülkelerinin kültürel, tarihi ve ekonomik değerleri tanıtıldı.

Etkinliğe Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kenan Engin, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Saim Alpaslan ile kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Oğuz Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title