Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, bilgi çağının yaşandığı günümüzde haberleşmenin son derece önem kazandığını belirtti.

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve çalışma şartları ağır olan önemli bir meslek olduğunu aktaran Çakır, mesajında şunlara yer verdi:

"Gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi medya alanları, günümüzde önemli gelişmeler göstermiş ve ülkemizde saygın bir yer edinmiştir. Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bir anlamda basınımız, elimiz, gözümüz, kulağımız ve sesimizdir."

Darbe girişiminin kamuoyuna duyurulması ve darbeye karşı kamuoyu oluşturulmasında özgür basının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Çakır, Kurtuluş Savaşı'nda, ülkenin düşmanlardan temizlenmesi ve Cumhuriyetin kurulmasında çok önemli bir rol üstlenen basının, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da yine başarılı bir sınav verdiğini aktardı.

Çakır, "Hain darbe girişiminin kamuoyuna duyurulması ve darbeye karşı kamuoyu oluşturulmasında başrol oynayan basınımız, her türlü övgüyü hak etmektedir. Birlik ve beraberliğimizi ilgilendiren konularda basınımızın tek vücut bir şekilde hareket etmesi, milletin ve demokrasinin yanında yer alması takdire şayandır. Bu vesileyle, basın meslek ilkeleri doğrultusunda, ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, tüm basın mensuplarının gününü kutlar, aile yaşantılarında mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise mesajında, çıkarılan yasalarla yıpranma hakkının sadece sarı basın kartı sahibi gazetecilerle sınırlı bırakıldığını belirtti.

Gazete, dergi, televizyon, radyo ve internet haberciliği yapan sitelerde çalışanlar sayısının düştüğünü, gazetecilerin ciddi olarak işsizlikle karşı karşıya kaldığını bildiren Karaduman, şöyle devam etti:

"Karasal yayın yapan yerel televizyonlar kapanmaya başladı. Uydudan yayın yapan televizyonlarımız da yüksek uydu kira ücretleri karşısında sıkıntılarla karşı karşıyadır. Yazılı basın teknolojiye tüm gücüyle dirense de okuyucu bulma sorunu ile karşı karşıyadır. Hiçbir yasal altyapısı olmayan ancak, gazete, televizyon ve radyoların tüm işlevlerini yürüten internet haberciliği mevcut iletişim araçlarının önüne geçmiştir. Gazete, televizyon ve radyolar ayrı ayrı gazetecilik gerektiren meslekler iken teknolojinin yarattığı internet medyacılığı, bu üç iletişim aracının yıllar süren hakimiyetlerini etkilemeye başlamıştır. Buna karşın istihdam yaratmayan, mevcut çalışanların dahi işsiz kalmasına yol açan internet medyacılığının idari, adli ve mali hiçbir sorumluluğu da bulunmamaktadır. Hazırlanacak internet medyasında gazetecilerin istihdam edilecekleri de düşünülerek yeni bir internet medyası için yasal bir düzenleme şarttır. Bu nedenle, hükümetimizin, muhalefet ve basın kuruluşlarımızın hedefi internet yasasının bir an önce çıkarılması için ortak çaba sarf etmesi gereklidir. 2017'da internet medya yasasının çıkarılması en önemli önceliğimizdir."

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Haydar Karaduman Ahmet Çakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title