Haberler

10 Bin PKK'lıya Kadro!

Güncelleme:

CHP'li Vekil, Başbakan'a, "PKK'lı 10 bin kişiye kadrolu iş sağlama sözü verilmiş midir?" diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "PKK terör örgütüne "açılım süreci' karşılığında onların tayin ve tespit edeceği 10 bin kişiye kadrolu iş sağlama sözü verilmiş midir?" diye sordu.

"Eylemsizlik süreci' ile ilgili hükümet tarafından TBMM'ye hiçbir bilgi verilmemiştir" diyerek şu soruları yöneltti:

"Sayın Başbakan'ın hapiste bulunan terörist başı Abdullah Öcalan'a "bir televizyon ve ek spor olanağı karşılığında çözüm sürecinin başladığına' ilişkin açıklamaları Türkiye'de kimseyi ikna etmemiştir. Bu sürecin karşılığında ne verildiği, hangi pazarlıkların yapıldığı bir milletvekili olarak da bilgimiz dışındadır. Sayın Başbakan'a açık ve kesin olarak sormak istiyoruz, açılım süreci karşılığında PKK terör örgütüne ne verdiniz, ne vaat ettiniz?

Oslo görüşmelerinin sonunda PKK ile anlaştığınız konularda vadettiklerinizi yapmadığınız için bir süre sonra PKK terörü tırmandırmıştır. Oslo'da vaat ettiğiniz federal sisteme geçişin alt yapısını oluşturacak "yerel iktidarlar' yaratacak özerklik sözü verilmiş midir? "açılım süreci' için dahi aynı söz verilmiş midir?

Anayasa'dan "Türk', "Türk Milleti' "Türkiye Cumhuriyeti', resmi dairelerden "T.C.' simgelerinin kaldırılması, yurttaşların eşitliği yerine etnik yapıların eşitliğini sağlayacak olan "Anayasal yurttaşlık' sözü verilmiş midir?

PKK terör örgütüne "açılım süreci' karşılığında onların tayin ve tespit edeceği 10 bin kişiye kadrolu iş sağlama sözü verilmiş midir? Doğu Anadolu Bölgesi'nde terörle hiç ilgisi olmayan kişilerin bile 'ben silah bıraktım, beni listeye alın' diyerek Kandil'e başvuru yaptığı, hatta bu konu için turlar düzenlendiği bildirilmektedir. Bu haberler doğru mudur?

Şuanda terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan yüzlerce insan hüküm giymediği halde 5 yıla yakındır hapisteyken, diğer yanda bazı insanlar 'Ben teröristim, benim kaydımı yapın, ben de silah bıraktım' diyerek, terörist sayılmak için uğraşıyorlar mı? Bu durumda Türkiye'de "devletin hukuka' bağlılığı ilkesi ihlal edilmekte değil midir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Gürkut Acar Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title