Haberler

Gümüşhane'ye Yeni Su Kuyusu

Gümüşhane Belediyesi'nce Yaptırılan Su Kuyusu Bugün Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Gümüşhane Belediyesi’nce yaptırılan su kuyusu bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış töreni öncesinde makamında gazetecileri kabul eden Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yeni açılan kuyunun tek başına tüm şehre yetecek kadar su sağlayacağını söyledi. Başkan Canlı, Bağlarbaşı mahallesi mevkisinde belediye imkanları ile yapılan kuyunun yaklaşık 40 bin YTL’ye mal olduğunu belirterek: “Su meselesi ile ilgili yıllardan beri suyun sağlıklı olmadığı konusunda toplumu yönlendiren insanlar var. 2004 yılında cazibeli su getirmek için İller Bankası yetkilileri ile çalışma yaptık. Birinci öncelik olarak Gülaçar köyündeki suyu seçtiler. O suyu getirebilmek için çok uğraş verdik ama olmadı. O bölgede yaşayan vatandaşların suyu vermede gönülsüz olmaları nedeniyle alamadık. Gülaçardan gelecek suyu başaramayınca yeni bir arayış içerisine girdik. Şu anda ilimizdeki içme suyumuz Bağlarbaşı mahallesinde bulunan 4 tane keson kuyudan sağlanıyor. Geçtiğimiz aylarda İller Bankasının uzmanlarını getirterek yeni bir kuyu yeri belirledik. Bu yıl kendi imkanlarımız ve kaynaklarımızla yaptığımız çalışmayla 150-200 milyar liralık tesisi çok daha ucuza mal ettik. Bu kuyudan aldığımız suyun kalitesi dünya standartlarına uygun bir sudur. Bunun için hem ilimiz Sağlık Müdürlüğü hemde Erzurum Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Müdürlüğüne tahlil yaptırdık. Her iki kurumdan gelen analiz sonuçlarına göre suyumuz standartlara uygundur. Bu kuyudan saniyede 100 litre su geliyor. Bu oran şehrimizin tamamının ihtiyacını giderecek nitelikte. Kuyumuzda otomatik olarak klorlama ve PH ölçümleri yapılıyor. Buradan tekrar söylüyorum Gümüşhanelinin içtiği su temiz ve sağlık bir sudur. Yeni açtığımız kuyudan çıkan su da çok kaliteli ve sağlıklı. Tüm Gümüşhanelilere hayırlı olsun” diye konuştu.

Yaptıkları kuyunun dış mimarisini Gümüşhane Evlerine uygun olarak yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Canlı, 2008 Haziran ayına kadar kuyunun etrafının yeşillendirilerek buraya bir park yapılacağını da taahhüt etti.

Geçtiğimiz günlerde çıkan kanunla nüfusu yüz binin altında olan illerde su problemlerini İller Bankası ve belediyelerin ortaklaşa çözdüğünü de söyleyen Canlı, “Yeni çıkan kanunla birlikte nüfusu ne olursa olsun yatırım programına girmesi kaydı ile artık illerin su ihtiyaçlarını Devlet Su İşleri karşılayacak. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde DSİ’ye yazı yazdık. Bahçecik köyüne bir gölet yapılarak hem sulama hem de uzun vade de şehrin içme suyu ihtiyacının giderilmesi yönünde Devlet Su İşlerinden bir talebimiz oldu. Buradan da olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Gümüşhane’de yaşayan insanların kış mevsiminde sularının donmaması için musluklarını açtıklarını ve su tüketiminin arttığını belirten Başkan Canlı, Gümüşhane’de günlük ortalama 6-7 bin ton civarında su tüketildiğini söyledi.

Basın toplantısının ardından Bağlarbaşı mevkisindeki kuyunun açılışını yapan Başkan Canlı, burada kesilen kurbanın ardından yeni kuyunun tüm Gümüşhanelilere hayırlı olmasını diledi.

Kuyunun açılış törenine Köse Belediye Başkanı Nusrettin Kesler, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, sağlık müdürlüğü yetkilileri ve belediye çalışanları katıldı.

Buradaki açılışın ardından Karaer Mahallesindeki kuyuda da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane’nin beraberindekilere kuyuda bulunan otomatik klorlama ve PH ölçüm sistemleri ile ilgili bilgi verdi.

Öte yandan Belediye Başkanı Mustafa Canlı geçtiğimiz dört yılda neler yaptıklarını ve gelecek bir yılda neler yapılacağı hakkındaki Mart ayı içerisinde bir basın toplantısı yaparak kamuoyu ile paylaşacaklarını da söyledi.

(RE-AA-Y)

21.01.2008 18:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title