Haberler

Gümüşhane'de Kuran Kursu Öğrencilerine Hediye Dopingi

Yaz dönemi Kuran kurslarına Gümüşhane Merkez Kemaliye Cami'nde katılan öğrenciler için belge töreni düzenlendi.

Yaz dönemi Kuran kurslarına Gümüşhane Merkez Kemaliye Cami'nde katılan öğrenciler için belge töreni düzenlendi.

Kemaliye Camiinde yapılan törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Taş, kurs eğitmeni Mehmet Karabulut ve öğrenciler katıldı.

Öğle namazı öncesi gerçekleştirilen törende Kuran kursu öğrencilerine bitirme belgeleri ve üzerinde tuttuğu takımın amblemi ile birlikte kendi resimlerinin yer aldığı kupa bardak ve saat hediye edildi.

Törende ayrıca Kuran-ı Kerim'i hatmedenlere, ezber çalışması yapanlara, ilahi grubunda yer alarak Kadir Gecesi programında ilahi okuyanlara ve çeşitli yarışmalarda ilk üçe girenlere Milli takım forması, plaket, madalya gibi çeşitli hediyeler verildi.

Okulların tatil olmasının ardından 18 Haziran tarihinde başlayan ve 2 aylık bir süre devam eden kursa 40 öğrencini katıldığını ifade eden Cami Müezzini ve aynı zamanda Kurs Eğitmeni Mehmet Karabulut, hediye dağıtımını çocukların Kuran Kursuna daha istekli gelmelerini sağlamak amacı ile yaptığını söyledi.

Örnek uygulamayı gerçekleştiren Karabulut, "Kuran Kursları sayesinde gençlerin bilgisayar veya televizyon ekranları karşısında boşa zaman geçirmelerinin önüne geçiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın gerçekleştirdiği kurslara bireysel olarak katkıda bulunmak, onların kursa katılımlarını sağlamak için bende öğrencilerime çeşitli armağanlar vermek istedim. Sayın Valimiz ve İl Müftümüzün belge ve ödül törenimize katılması da bizleri mutlu etti. Ramazan ayı olmasına rağmen tatillerinden fedakarlık ederek, kursa katılan öğrencilerime ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Merkez Mehmet Karabulut Kemaliye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title