Haberler

Gümüşhane'de Asfalt Sezonu Başlıyor

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köy yollarında yapılacak olan asfaltlama çalışmaları için bütün hazırlıklarını tamamladı.bu yıl yapılan yeni yatırımlarla daha sağlıklı bir asfalt sezonu geçireceklerini söyledi.

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köy yollarında yapılacak olan asfaltlama çalışmaları için bütün hazırlıklarını tamamladı.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş ve şantiye sorumlusu Aslan Tokmak'la birlikte Merkez Kale köyünde bulunan asfalt ve büz şantiyesi ile konkasör tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Vekili Cahit Karatepe,

bu yıl yapılan yeni yatırımlarla daha sağlıklı bir asfalt sezonu geçireceklerini söyledi.

Yetkililerden bilgi alan Karatepe, il genelinde 61 kilometre 1.kat, 67 kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 128 kilometre asfalt yapmayı planladıklarını, ayrıca mevcut 769 kilometrelik asfalt yol ağında da yama ve bakım yapacaklarını söyledi.

Sezon öncesinde ilk olarak Kırıkkale'de bulunan rafineriden asfalt ve astar taşıyan roley tankının Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yenilendiğini ifade eden Karatepe, bu sayede hem daha fazla malzeme hem de ısı kaybına uğramadan direk tanklara asfalt ve astar taşındığını söyledi.

Yine asfalt çalışması sırasında yollara asfalt ve astar taşıyan komyonlu distrübütör düzeneğinin de yenilendiğini dile getiren Karatepe, bu yenileme ile birlikte işçilerin iş güvenliğinin arttığını ve iş maliyetinin de düştüğünü belirtti.

Son olarak asfalt plentindeki drummix ve ateşleme kısımlarının da değiştiğini kaydeden Karatepe, drummixte aşınan parçaların değiştiğini, ateşlemenin yenilendiğini bu sayede de hem yakıt tasarrufu yapacaklarını hem de zaman kaybı yaşanmayacağını söyledi. Karatepe bu sayede asfalt plentinin saatte ki sıcak karışım asfalt üretim kapasitesinin 45 tondan 65 tona çıktığını da sözlerine ekledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan da toplamda 17 kişilik bir ekibin asfalt, yama ve büz işlerini yaptığını da dile getirdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Karatepe Ekrem Akdoğan Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title