Haberler

Gümüşhane'de Ambulans Sürüş Teknik Eğitimi Verildi

Sağlık Müdürü Boşnak: "Eğitim sayesinde ambulans sürücülerimizin hem eksikliklerini gidermek hem de bilgilerini tazeleyerek ambulans kazalarını en aza indirmeyi hedefledik"

Gümüşhane'de ambulans sürüş teknikleri eğitimi gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin'den 24 ATT ve paramedik personelinin katıldığı eğitim, atıl durumdaki Köse Havaalanında gerçekleştirildi. Kursiyerlere bir gün teorik, 3 gün uygulamalı eğitim verildi.

Sağlık Müdürü Emre Boşnak, eğitim süresince ambulansı kullanan personele güvenli ve ileri sürüş teknikleri, araç çekme, panik frenleme, park etme uygulamaları, kontrollü şerit değiştirme, kaçamak manevralar, sokak, kayma kontrolü, slalom, paralel park ve dokuma uygulamaları, akü takviyesi, araç lastiğinin değiştirilmesi, kar zincirinin takılması ve ambulans günlük rutin temizliği uygulamaları yaptırıldığını söyledi.

Eğitimin, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı verildiğini ifade eden Boşnak, "Ambulans sürücülerimizin hem eksikliklerini gidermek hem de bilgilerini tazeleyerek ambulans kazalarını en aza indirmeyi hedefledik" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Emre Boşnak Gümüşhane Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title