Haberler

Gümüşhane Dağlarında Görsel Şölen Başladı

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) kış aylarında ara verdiği doğa yürüyüşlerine bahar aylarıyla birlikte yeniden başladı.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) kış aylarında ara verdiği doğa yürüyüşlerine bahar aylarıyla birlikte yeniden başladı. 15 kişilik sporcu kafilesi Avrupa'nın en yüksek ladin ve göknar ağaçlarını bulunduğu Örümcek Ormanlarından yaylalara yürüyüş düzenledi.

Kış aylarını kayak sporuna ağırlık vererek geçiren GÜDAK üyesi sporcular, bahar aylarının ilk günlerindeki yürüyüşünü Kürtün ilçesinde gerçekleştirdi. Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve göknar ağaçlarının bulunduğu Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma alanında ki anıt ağaçlar ve gen koruma merkezinde incelemelerde bulunan GÜDAK üyesi 15 sporcu daha sonra buradan 8,5 kilometre mesafedeki Çıkrıkdüzü yaylasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Bahar ayında olunmasına rağmen önceki gece yağan kar nedeniyle eşsiz kar manzarası altında gerçekleştirilen yürüyüşte büyüleyici orman görüntüleri arasında yaylaya ulaşan sporcular, burada yemeklerini yedikten sonra tekrar yürüyüşün başladığı noktaya dönerek 17 kilometrelik parkuru tamamladı.

Havanın güneşli olmasını fırsat bilerek yüzlerce kare fotoğrafla bölgedeki eşsiz manzarayı ölümsüzleştiren sporcular yürüyüş sırasında yüksek kar kütleleri üzerinde kartopu oynamayı, yaylaya adını veren "Çıkrık" adı verilen tahterevalli de oynamayı da ihmal etmedi.

Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, Örümcek Ormanları anıt ağaçlarına yakın bir bölgedeki Hayrettin Çeşmesi bölgesinden başladıkları yürüyüşü Çıkrıkdüzü yaylasına kadar devam ederek tekrar geri dönüşle aynı bölgede bitirdiklerini söyledi.

"GÜMÜŞHANE'DE DOĞANIN GÖRSEL ŞOVU BAŞLADI"

Toplam 17 kilometrelik parkuru güzel bir günde kat ettiklerini, kar içerisinde sabah başladıkları yürüyüşün öğleden sonra karın güneşe mağlup olması nedeniyle toprak zemin üzerinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Akbulut, ormanın güzelliğinin anlatılamayacak derecede güzel olduğunu ve Gümüşhane'de doğanın görsel şöleninin başladığını sözlerine ekledi.

Kulüp olarak bugüne kadar yüzlerce yürüyüş düzenlediklerini ve bunların neredeyse tamamının hem sosyal medyada, hem yazılı hem de görsel medyada yer aldığını, böylelikle Gümüşhane'nin bilinirliğini artırdıklarını ve turizme katkı sağladıklarını kaydeden Akbulut, bir soru üzerine yürüyüşlerin maliyetinin sporcu başına 15 ile 30 lira arasında olduğunu söyledi.

"15 LİRAYA DÜNYAYI GEZİYORUZ"

Bireysel olarak bu tarz yürüyüşlerin çok zor olacağının altını çizen Akbulut, bu tür organizasyonların mutlaka grup halinde olması gerektiğini belirterek, "Biz bunu ticari amaçla yapmadığımız için ücretini aracın kira bedelini sporcu sayısına bölerek belirliyoruz. O da sporcu başına 15 ile 30 lira arasında bir fiyata geliyor. Bireysel olarak aracınızla bu kadar yolu gelmek isteseniz bile bu fiyata mümkün değil zaten. Dolayısıyla sporcularımız 15 lirayla hem Gümüşhanemizi gezme fırsatı buluyor, hem yaşadığı coğrafyayı öğrenme fırsatı buluyor, hem tanıtıma katkı sağlıyor, hem de sağlıklı bir yaşam için spor yapıyor." diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akbulut Gümüşhane Şölen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title