Haberler

Gülümseten Turne" Bursa'da

MS hastalığına dikkati çekmek ve MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Novartis'in, Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "GülüMSeten Turne" projesi için ilgililer Bursa'ya geldi.

Multipl Skleroz (MS) hastalığına dikkati çekmek ve MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Novartis'in, Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "GülüMSeten Turne" projesi için ilgililer Bursa'ya geldi.

Oyuncular Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur'un katılımıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Bursa MS Derneği ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Turan, hastalık hakkında bilgi verdi.

Turan, Türkiye'de MS hastalarının sayısının tam olarak bilinmediğini fakat 50 bin hasta olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

ABD'de yaklaşık 500 bin, dünyada ise 2,5 milyon MS hastası olduğunu kaydeden Turan, bu hastalığın tam olarak bilinmediğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"MS, korkulacak, kötü ve bulaşıcı bir hastalık değil. Dernekler aracılığıyla MS'i daha tanınır hale getirmeye çalışıyoruz ama yeterince tanıttığımızı söyleyemem. Bazı teşhis koyduğumuz hastaların ailelerinde MS'i ilk defa duyduğunu söyleyenler var. Halbuki İskandinav ülkelerinde Kuzey Amerika'da, Kanada'da, Avustralya'da grip, nezle gibi bilinen bir hastalık ve toplumun her kesiminde bu tür hastalarla karşılaşabilirsiniz."

Oyuncu Dolunay Soysert de MS'in umutla iyileşebileceğini ifade ederek, "Canımızı yakan bir hastalıkla karşılaştığımız zaman bile gülümsemeye devam ediyorsak bu 'Hastalığa karşı biraz daha güçlü durarak daha iyi savaşabiliriz' demektir. Bu yüzden gülümsetmek için yola çıktık" dedi.

Ferdi Akarnur da projede bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, MS hastalarının zorluklarını, sorunlarını, çözümlerini gülümseterek anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

MS'li kişilerin bu hastalıkla nasıl yaşaması gerektiğini, nasıl mücadele edildiğini, hayatı nasıl kolaylaştırmak gerektiğini anlatan Özgür Ozan da "Bizi doktorlar reçete olarak yazmadıkları için, bizde kendi kendimize onların ilacı olmak için buralara geliyoruz" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Dolunay Soysert Novartis Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title