Haberler

Gülağaç'ta Bilim ve Bahar Şenliği

Aksaray'da, 3.Gülağaç Bilim ve Bahar Şenliği Gülağaç Kaymakamlığı önünde düzenlenen programla kutlandı.

Aksaray'da, 3. Gülağaç Bilim ve Bahar Şenliği Gülağaç Kaymakamlığı önünde düzenlenen programla kutlandı.

Programa Aksaray Valisi Selami Altınok eşi Gülhan Altınok, Gülağaç Kaymakamı Harun Yücel, Belediye Başkanı Faruk Teymen, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ersin Taşlıalan, Halk Sağlığı İl Müdürü Oğuz Keleş, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, ilçe protokolü, vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından bir konuşma yapan Vali Selami Altınok, şenlik ve panayırların insanların bir araya gelip kaynaşması noktasında önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Gülağaç ilçesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Altınok, "Bütün vatandaşların bir araya gelerek o yörenin değerlerini, kültürlerini gelecek nesillere aktarabilmek noktasında gayret göstermesi lazım. Mutlaka çok büyük masraf ve büyük organizasyonlar yapmaya gerek yok. Yeter ki insanlar bir araya gelsin farklılık olduğunu hissetsinler. Köylerden, kasabalardan başka ilçelerden gelen insanlar bu bir ve beraber olduğumuzu, aynı topraklar üzerinde aynı amaçlarla bir arada bulunduğumuz hissiyatı ile bu değerleri gelecek nesillere göstermesi, aktarması lazım gelir" dedi.

İlçe Kaymakamı Harun Yücel de, şenliklerdeki amaçlarının birlik ve beraberlik ruhunun yanında öğrencilere ilgi, merak ve hayallerini sergileme fırsatı vererek, aynı zamanda düşünce ve duygu dünyalarını yansıtmalarını sağlamak olduğunu bildirdi. İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen de bu tür şenliklerin bütün kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılmasının önemli olduğunu, şenliklerin bir eğlenceden ziyade çocuklara fırsat verip kendilerini ifade etmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Program okulların bilim şenliği için hazırladıkları eserlerin gezilmesi ile sona erdi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülhan Altınok Selami Altınok Aksaray Gülağaç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title