Haberler

Güçlük Çıkartan Darbeci Askerler Ayrı Araçlarda Getirildi (5)

KOMUTANI SUÇLADICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına kısa aradan sonra devam edildi.

KOMUTANI SUÇLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına kısa aradan sonra devam edildi. Duruşmada SAT timlerini seçen sanık yüzbaşı Özay Cöder ifade verdi. Özay Cöder de daha önce tanık olanak dinlenen SAT komutanı Albay Turan Ecevit'i suçladı. Kendilerini Turan Ecevit'in seçip Akıncılar üssüne gönderdiğini, buradan aramalarına rağmen kendisine ulaşamadığını ileri süren Özay Cöder, "Benim HTS kayıtlarımda da bunlar mevcut. Bunun bir girişim olduğunu anladığımızda ve bize kumpas kurulduğunu anladığımızda komutana sormak için Akıncılar'dan çıktık" dedi. Kendisiyle aynı durumda olanların Birliğe gidip, komutana bu olaya neden dahil edildiklerini sorduklarını öğrendiğini öne süren Cöder, "Turan Ecevit, Akıncılardan giden askerleri yakaladıktan sonra kendisini temize çıkarmak için, emekli asker Ali Türkşen, Bülent Kuru ve Mete Yarar'ı birliğe çağırıyor. 'Kumpas kuran FETÖ'cüleri yakaladım' diyor. Hiçbir talimnamede bu uygulama olmamasına rağmen onlara silah dağıtıyor, yelek veriyor. Birliğin savunmasını bunlarla yapıyor. Başlı başına saçmalık. Bunları neden yaparsın ya! Bunlar benim gibi FETÖ'den yargılanan arkadaşların ifadelerinden geçen hususlar. Bunlar yaşanmış olaylar. Bu adamlar madem FETÖ'cü, ama göreve gittiler. Birçok FETÖ'cü kaçtı. Bunlar gidiyorlar komutanlarına kendi kendilerini teslim ediyorlar. Komutanımız 6 ay cezaevinde kalmıştı. Ali Türkşen'le falan. Hatta o zaman bu kadar kısa yattığı için ondan FETÖ'cü mü diye şüphelendiler. Komutanımız darbenin başarısız olduğunu görünce kendisini temize çıkarmak için Mete Yarar'ı, Ali Türkşen'i aradı bizi onların eline teslim etti" dedi. Özay Cöder daha sonra hakkında Ankara'da tutuklama kararı verenin, Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim olduğunu, Eğer FETÖ'cü olsaydı kendisini de serbest bırakması gerektiğini ileri sürdü.

Duruşmada tutuklu sanıkların taleplerinden sonra avukatları da yargılamaya ilişkin taleplerde bulundu. Mağdurlar adına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, taleplerini iletti. Avukat Halit Çokan, "Toplanan kanıtlar, dinlenen tanık beyanları, iletişim kayıtları, otopsi raporları, biyolojik raporlar ve kanıtlar, olayın yeterince aydınlandığını ortaya koymaktadır. Tahkikat talepleri dosyayı sürüncemede bırakmak, uzatmak için yapılan taleplerdir. Bunlardan dolayı taleplerin reddine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Cenk Düzgün de dinlenen tanıklar, bilirkişi raporu, duruşmada dinlenen bilirkişinin beyanları ve diğer delillerle dava konusu olay yeterince açıklığa kavuştuğundan, sanıkların kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin, sanıkların hukuki durumlarının değiştirecek mahiyette olmadıkları anlaşıldığından aynı ayrı reddine ve aynı gerekçeyle gelmeyen yazı ve talimat şartlarının beklenmesinden vazgeçilmesine karar verilmesini talep etti. Memur Sen'in davaya katılma talebinin de reddini istedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK / MUĞLA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Türkşen Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title